Seyfullah POLAT / Hastanenin nöroloji servisinde yapılan kontrollerde, hastanın şah damarının tıkandığı ve buna bağlı olarak beyin kanamasıyla birlikte sağ tarafının felç geçirdiği tespit edildi.

ANJİYO YÖNTEMİYLE TIKANAN DAMARLAR AÇILDI
Hastanenin Nöroloji Dr. Öğr. Üyesi Dilek Ağırcan ile Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya tarafından yapılan operasyonda hastanın sağ kasığından anjiyo yöntemiyle beyin damarlarına ulaşılarak tıkanan damarlar açıldı. Hastaneye felçli gelen hasta, yapılan başarılı ameliyatın ardından yürüyerek taburcu oldu.

ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ
Yapılan operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dr. Ağırcan, beyin kanamalarında erken müdahalenin önemine değinerek, 'Hastamız sağ tarafından güçsüzlük problemi nedeniyle başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde belin sol tarafında bir damar tıkanıklığı tespit ettik. İleriki tetkiklerde ise ana şah damarın tıkandığını gördük. Hastanın erken gelmesiyle müdahalemize erken başladık. Girişimsel Radyoloji Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya'nın kritik müdahalesiyle tıkalı damarlar açıldı. Hastamızın durumu gayet iyi. Kendisini son kontrollerinin ardından taburcu ediyoruz' diye konuştu.

KAPALI YÖNTEM OPERASYON HASTANIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIYOR
Girişimsel Radyoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya ise kapalı yöntem operasyonların başarısına dikkat çekti. Hastanın tıkalı damarlarına bu yöntemle ulaştıklarını belirten Dr. Kaya, 'Hasan amcamızın durumu şu anda gayet iyi. Yaptığımız müdahale kapalı yöntem. Hastanın kasığında iğne ucu kadar bir delik açılarak gelişmiş cihazlarla tıkalı bölgeyi açıyoruz. Hastanın sol tarafındaki şah damarı ile bazı damarlarında darlık tespit ettik. Kullandığımız yöntemle damarları açıldı ve felçli bölge giderilmiş oldu' diyerek tedavi süreciyle ilgili bilgi verdi.

HASTANEMİZ BU TÜR VAKALARDA TECRÜBE SAHİBİ
Dr. Veysel Kaya ile Dr. Dilek Ağırcan'ı tebrik eden Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise başarılı bir operasyonu daha geride bıraktıklarını belirterek, hastanenin birçok tedavi yöntemiyle bölgeye hitap ettiğini vurguladı.
Tedavinin ardından sağlığına kavuşan 65 yaşındaki Ramazan Kaymaklı, ölümden döndüğünü belirterek, gösterilen ilgi ve alaka için doktorlara ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.