İLKHA/ Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber kurban ibadeti ve ehemmiyeti hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, kurban ibadetinin Allah'a yaklaştıran bir ibadet olduğunu ve tüm Müslümanların en güzel kurbanları seçmelerini tavsiye etti.
Kurban ibadetinin Müslümanlara neyi kurban etmesi gerektiğini hatırlattığını ifade eden Açık, 'Kurban Bayramı'nın bir ibadet olduğunu, o ibadet bilincini yaşayarak göstermeye çalışacağız. Kurban Müslümanların Müslüman olma bilincini, barış içerisinde bir arada yaşama bilincini tazeleyen bir ibadettir. Kurban hem birey olarak hem de toplum olarak bizlere beraber yaşamayı öğretiyor. Kurban bize Hazreti İbrahim ile Hazreti İsmail arasındaki o yüce imtihanını hatırlatıyor ve bizlerinde neleri kurban etmemiz gerektiğini bize en güzel bir şekilde hatırlatıyor. Kurban imtihanıyla Rabbimize ne kadar yakınlaşacağımızı kurban bizlere gösterecektir. Kurban sahip olduklarımızı fakir ve muhtaçlarla paylaşmamıza vesile olsun. Biz kurban etimizi yerken bu eti yıl boyunca yemeyen kardeşlerimiz var. Kurban bu duyguyu bizim kalbimize ve zihnimize nakşedecek. Paylaşmanın o güzel tadını alacağız.' dedi.

'Bayram birbirimize yakınlaştığımız günler olmalı'
Birbirlerine küs olan kişilerin bayram günlerini fırsat bilerek birbirlerine yakınlaşmaları gerektiğini aktaran Açık, 'Bayramlar dini hislerimizi coşturuyor. Bayramlar akrabalık bağlarımızı güçlendiriyor. Bu sebeple bayramlarda bütün kardeşlerimizden isteğimiz şudur; bayramlar birbirimizden kaçış günleri olmasın, birbirimize yakınlaştığımız günler olsun. Bu bayramda temizlik, insana saygı, çevrenin korunması ve israftan nasıl kaçınılması gerektiğini ortaya koyabilme gibi bir imtihan geçireceğiz.' ifadelerini kullandı.

'Kurban keserken temizliğe önem verelim'
Kurbanın kesileceği gün herkesin çevre temizliğine çok dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Açık, kesilecek olan kurbanın ehil olan kasaplarla kesilmesi tavsiyesinde bulundu.
Açık, 'Kurbanlarımızı kestiğimiz gün temizliğe çok önem vermemiz lazım. Kurbanı kestikten sonra etrafta çirkin görüntüler oluşturacak şekilde kurbanımızı kesmeyelim. Kurbanlarımızı ehil olan kasaplardan kestirelim. Rabbim kurbanımızı kendisine yaklaştırabilecek güzellikleri yaşayarak gerçek anlamda kurbanı yaşamayı nasip etin.' diye konuştu.