Haber Merkezi / Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının da katıldığı denetimlerde esnaf ve vatandaşlar, alınan koronavirüs tedbirlerine uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının hatırlatıldığı denetimlerde iş yerleri sahipleri ve vatandaşların kurallara uyup uymadığı kontrol edildi.
Salgının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla alınan tedbirlere uymanın önemi anlatılırken kurallara uymayanlara idari para cezası uygulanacağı hatırlatıldı.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son dönemde artış gösteren salgının kontrol altına alınması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.
Halk sağlığının korunması ve koronavirüsün kontrol altına alınmasının öneminin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'Son aylarda artış gösteren vakalara karşı halkımızın sağlığını korumak amacıyla tün önlemler alınmaktadır. Sürdürülen denetimler kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarının önemi anlatılmakla birlikte kurallara uyulması amaçlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki koronavirüs alınan önlemlerden daha güçlü değildir.'
Koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı vatandaşların mecbur kalmadıkça evden çıkmaması gerektiğinin hatırladığı açıklamada çıkıldığı takdirde tedbir alınmasının önemine vurgu yapıldı.