İLKHA/ Tarihi Bıçakçılar Çarşısı'na gelen vatandaşlardan bazıları yeni bıçak alırken bazı vatandaşlarda evdeki bıçaklarını biledi.
Bıçakçılar Çarşısı esnafı da yılda bir kez de olsa Kurban Bayramı'nda yoğunluk yaşadıklarına dikkat çektiler.
Baba mesleği olarak bıçakçılık yaptığını belirten Sedat Akdeniz, '30 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bıçakçılık baba mesleğimdir. Hem bıçak satışı hem de bilemesi yapıyorum. Allah'a şükür bayram üzeri hareketlilik var. Milletin alım gücü zayıf olduğu için bıçak satışı yerine bıçak bilemesi daha çok yapıyorum. Geçen sene bıçak bileme 2 liraydı, bu sene bıçakları 2,5 liraya biliyoruz. Günde 200 ile 250 bıçak biliyorum.' dedi.
49 senedir bıçak satışı yaptığını belirten Osman Pak, 'İşlerimiz çok şükür iyidir. Burada bıçak bilemesi yapmıyoruz bıçak satışı yapıyoruz. 49 senedir bu mesleği yapıyorum. Kurban Bayram'ına birkaç gün kala millet kurban için büyük bir hevesle gelerek bıçak alıyor. Satır, döner bıçağı, zırh ve tüm bıçak çeşitlerini satıyoruz.' ifadelerini kullandı.
60 yıldır bıçakçılık yapan Mahmut Elçioğlu, 'Hem bıçak satışı hem de bileme yapıyoruz. Aşağı yukarı 60 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bizim işlerimiz seneden seneye olur. Kurban Bayramı'ndan sonra işler olmuyor. Günde aşağı yukarı 150 ile 200 adet bıçak biliyorum.' şeklinde konuştu.
Bıçakçılar Çarşısı'nda bıçak satışı yapan Mehmet Karakuş ise şunları söyledi:
'Yaklaşık 6 yıldır bu mesleği yapıyorum. Kurban Bayram'ı öncesi işlerimiz iyi gidiyor. Herkes kurbanlıklar için bıçak almaya çalışıyorlar. Bıçaklarımız 5 lirada başlar 50 liraya kadar gider. Günde ortalama 20 ile 30 arasında bıçak satıyorum.'