Seyfullah Polat

Zeytindalı Eğitim Kampüsü ağaçlandırma sahasına dikilen zeytin ağaçlarının kuruması üzerine yetkililere seslenen vatandaşlar; Dikmek önemli ama dikilen ağaçların koruması lazım! Çağrısında bulunarak alanın tekrar ağaçlandırılması talebinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında yaptığı çağrı üzerin her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması ve 81 ilde ağaçlandırma kampanyası dahilinde milyonlarca ağaç toprak ile buluşurken, dikilen bazı ağaçlar hastalık, susuzluk ve yangın nedeni ile yok oluyor.

Bu örneklerden birisi olan Zeytindalı Eğitim Kampüsü ağaçlandırma sahasına dikilen yüzlerce zeytin ağacı kurudu. Geçen yıl Zeytin Ağacı Platformu tarafından zeytin ağacı temalı ağaçlandırma kampanyası dahilinde Şanlıurfa Valiliği tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer Zeytindalı Eğitim Kampüsünde bulunan okulların öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çeşitli kurum, kuruluş ve STK temsilcilerinin katılımı ile dikilen zeytin ağaçları daha bir yıl dolmadan kurudu.

Çeşitli defalar Şanlıurfa İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından sulanmasına rağmen kuruyan ağaçları gören vatandaşlar ilgili kurumlara seslenerek; Orman fakiri Şanlıurfa'da başta Şanlıurfa Valiliği olmak üzere bir çok kurumun ve vatandaşların katılımı ile ağaç dikiliyor. Şanlıurfa adına çok güzel olan bu çalışmalar kapsamında dikilen ağaçların gelecek nesillere ulaşması adına dikimden sonra sulama, hastalık ile mücadele ve yangına karşı koruma da önemli. Maalesef geçen yıl büyük fedakarlıklar ile bu alana dikilen zeytin ağaçları kurumuş durumda ilgili kurumlardan talebimiz bu alana tekrar zeytin ağaçlarının dikilmesi ve gelecek nesillere aktarılması hususunda gerekli özenin gösterilmesi' diyerek yetkililere alanın tekrar ağaçlandırılması çağrısında bulundular.