Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek atölyelere dönüştürülen Sanat Sokağı'nda dönemsel kurs eğitimleri sürüyor. Bağlama, Keman, Resim, Çocuk Korosu , Tiyatro, Fotoğrafçılık, Kaligrafi, Gitar ve Ney eğitimlerinin devam ettiği kurslara kayıtlar ise devam ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş sanatları yeniden canlandırmak adına dönemsel olarak farklı sanat alanlarında eğitimler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, kurslara tamamlayan vatandaşlara sertifikalarını veriyor.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN DAVET
Amaçlarının özellikle gençleri eğitimin ve sanatın her alanına yönlendirmek ve gençlerdeki potansiyeli ortaya çıkarmak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, vatandaşları kurslara daha yoğun katılım göstermeye davet etti. Başkan Çiftçi, 'Şanlıurfa'mız gerek 12 bin yıllık tarihi gerekse sanat alanındaki deneyimi ile ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Bizlerde Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin bu özelliğini geleceğe taşımak adına genç nesli Sanat Sokağı çatısı altında buluşturuyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor ve vatandaşlarımızı yeni dönem kurslara bekliyoruz' dedi.

KURS GÜN VE SAATLERİ
Büyükşehir Belediyesinin şu anda devam eden 9 farklı sanat dalındaki kurslarının gün ve saatleri ise şöyle; Bağlama Kursu: Pazartesi-Perşembe 13:00-17:00, Keman Kursu: Pazartesi-Perşembe 10:00-12:00, Resim Kursu: Pazartesi-Perşembe 10:00-17:00, Çocuk Korosu: Salı-Perşembe 13:00-15:00, Tiyatro Kursu: Pazartesi-Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma 16:00-19:00, Fotoğrafçılık Kursu: Pazartesi-Salı-Perşembe-Cuma, Kaligrafi Kursu: Çarşamba-Cumartesi, Gitar Kursu: Pazar, Ney Kursu: Cumartesi.