AA / Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ilçede trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve gürültüleri ile halkı sürekli rahatsız eden, yayaların güvenliğini hiçe sayan plakasız ve çalıntı motosikletlerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı ifade edildi.
Plakasız çalıntı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüren motorlu taşıtlardan yoğun şikayet gelmesi üzerine çalışmalara hız verildiği aktarılan açıklamada, çok sayıda yaralamalı trafik kazalarına karışarak kaçan ve yine hırsızlık, uyuşturucu, kaçakçılık gibi suçlarda yoğun bir şekilde suç aracı olarak kullanılan motosikletlerin artması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünce özel ekip oluşturulduğu kaydedildi.
Çalışmalar kapsamında 3 ay içerisinde 310 motosikletin trafikten men edildiğinin aktarıldığı açıklamada, şu ifadeleri yer verildi:
'Son zamanlar terör örgütlerinin eylemlerinde de sıklıkla araç olarak kullanılır hale gelen çalıntı motosikletler kamu güvenliğine karşıda tehdit unsuru oluşturuyor. Sınıra sıfır noktasında bulunan Akçakale ilçemiz bilindiği üzere komşu Suriye ülkesindeki iç karışıklık ve ilçe sınırı karşısında PYD terör örgütü kontrolündeki Tel Abyad ile birbirlerine yakın olması güvenlik konusunda daha duyarlı olunmasını doğurmaktadır. Halkın can güvenliğini tehdit eden motosikletlere karşı yapılan uygulamalar sonucunda yaralamalı trafik kazalarında gözle görülür bir azalma olduğu ve diğer uyuşturucu kaçakçılık ve hırsızlık gibi suçlarla mücadelede de aynı şekilde olumlu katkı sağladığı gözlemlendi. Motosikletlerle ilgili uygulamayı sürdüren ekipler, görevlerini tamamlayarak bundan sonra halkın huzuru ve güvenliği için kendilerine verilecek olan başka alanlarda görevlerini sürdürmeye devam edecek.'