Haber Merkezi / Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 1.Bölge Zabıta Ekipleri tarafından Eyyübiye Gıda Denetim Müdürlüğü ekipleri ile Eyüp Peygamber Caddesinde üzerinde bulunan lokantalar denetlendi.
Lokanta ve restoranlarda tüketime sunulan yemeklerin gıda mevzuatına uygunluğunu ve insan sağlığını tehdit edip etmediğini kontrol eden denetim ekipleri, eksiklikleri tespit edilen iş yerlerine yasal işlemlerin uygulandığını ve gerekli uyarıların yapıldığını bildirdi.
Halk sağlığını düşünen Eyyübiye Belediyesi Zabıta Ekipleri, vatandaşlarının halk sağlığına, güvenilir ve tüketici haklarına uygun hizmet alması amaçlı yapılan denetimde 30 işyerini denetledi.
Eyyübiye Belediyesi Zabıta Ekipleri, denetimde 8 iş yerine temizlik amaçlı denetim formu verirken, 600 adet Suriye ekmeğine gramaj eksikliğinden dolayı el koydu. İlçede çalışmalarını sürdüren Zabıta ekipleri, vatandaşın eksik gramajlı ekmek yememesi için yaptığı denetimde 2 günde 2500 adet Suriye ekmeğine el koydu.
Eyyübiye halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüren Zabıta Müdürlüğü 'İnsan sağlığı birinci önceliğimizdir' dedi.