Yüksel Polat

İnsani dramın yaşandığı Suriye'nin İdlib şehrine 3 tır daha insani yardım gönderildi. Ocak ayından bu tarafa Şanlıurfa'dan, İdlib'e gönderilen insani yardım malzemesi 17 tıra ulaştı.

Esed güçlerinin yanı sıra Rus, İran güçleri tarafından yoğun bombardıman altında insanların Türkiye sınırına göç ettiği Suriye'nin İdlib şehrindeki ihtiyaç sahiplerine Şanlıurfa'dan insani yardım eli uzanmaya devam ediyor. İdlib'ten kaçan Suriyelilere yönelik Ocak ayından bu tarafa gönderilen 14 tır insani yardım malzemesine ek olarak bugün Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Şanlıurfa Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, Suriyeli İşadamları Derneği Eyyubi'ye Kaymakamlığı tarafından yapılan organizasyon ile toplanan 3 tır insani yardım malzemesi daha İdlib'e gönderildi.

Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezinde düzenlenen ve Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Suriyeli İş Adamları Dernek Başkanı Abdul selam el Hac İbrahim ile çeşitli STK temsilcileri katıldı. Düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İdlib'te adeta kıyametin koptuğunu belirterek; Bugün İdlib'te milyonları aşan insan evini terk ederek mülteci durumuna düşmüştür. Savaşın yanı sıra açlık ve soğuktan insanlar büyük bir trajedi ile karşı karşıyadır. Bu duruma rağmen maalesef bütün insanlık bu trajediye kör ve sağır kalmaktadır. Körfez savaşında bir kuş için kıyameti koparanlar maalesef milyonlar insan için kılını bile kıpırdatmıyor' diyerek duruma tepki gösterdi.

Suriyeli İş Adamları Dernek Başkanı Abdül selam el Hac İbrahim ise gerek Şanlıurfa'da gerekse Türkiye'nin çeşitli şehirlerde yaşayan Suriyelilere çağrıda bulunarak; Allah'a şükürler olsun Türkiye ve Türk kardeşlerimiz bu güne kadar bize her konuda yardımcı oldular. Gerek Türkiye içerisinde gerekse başka ülkelerde yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz bugün İdlib'te olanlara karşı yapacakları yardım ile destek olmalıdır. Suriyeli kardeşlerimiz kendi öz kardeşleri için daha çok çaba sarf etmelidir' dedi.

Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal ise yaptığı konuşmada İdlib'de yaşanan dramı bütün dünya görüyor. Oradaki insanların bu soğuk kış şartlarını atlatmaları için öncelikle çadır, gıda ve giyecek ihtiyaçları var. Bizlerde bu ihtiyaçlara yönelik elimizden geldiği kadar yardım toplamaya gayret ediyoruz' diyerek Eyyübiye İlçesi olarak önümüzdeki günlerde İdlib'e yönelik çalışmalarını devam edeceğini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan duanın ardından çadır, giyecek, hazır yiyeceklerden oluşan insani yardım malzemesi taşıyan 3 tır İdlib şehrine uğurlandı