Haber Merkezi / Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu olarak turizmde ihtiyaç duyulan insan kaynağını yetiştirmek üzere sürekli olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmekte ve geleceği inşa edecek gençlerimiz için çaba sarf etmekte olduklarını söyleyen Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Zeki Doğan; 'Turizm, bugün ülkemiz adına en önemli sektörlerin başında gelmektedir. Siyasi, Politik ve Jeopolitik olumsuz etkilerin olmadığı durumlarda ekonomiyi ciddi anlamda katkılar sağlamaktadır. Turizm bölgesel ve ulusal olarak yalnızca ekonomik etkilerden oluşmamaktadır. Ekonominin yanı sıra sosyal ve kültürel etkiler ortaya koymaktadır. Turistik bölgelere gelen yerli ve yabancı turistler, bölgenin sosyolojik yapısını çeşitlendirmekte ve kültürel iletişimine hız kazandırmaktadır. Birbirleri arasında iletişim kuran bölge insanları ve turistler karşılıklı olarak kültürel deneyim kazanmaktadır' dedi.
Zeki Doğan konuşmasında Şanlıurfa'nın, Tarihi ve doğal kaynaklarıyla Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran Antik Şehri, Eski Halfeti, mutfak kültürü, özgün müziği ve pek çok kültürel mirası bünyesinde barındırdığına değindi.
'Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlandırılıyor' projesi ile desteklenen panelde konuşmacı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan Tütüncü, Şanlıurfa'nın Destinasyon yönetiminin nasıl olması ve destinasyon yönetiminde dikkat edilmesi gereken hususları katılımcılara anlattı.
Büyükşehir Belediyesi İl Meclis Toplantı Salonunda, Büyükşehir Belediyesi Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen panelin açılışında proje takım lideri Mary McKeon ve İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan'da birer konuşma yaptılar.
Yaklaşık iki saat devam eden panele Harran Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladılar.