İLKHA/ Viranşehir Aile Mezarlığında her yağış sonrası oluşan gölet nedeniyle ölen yakınlarını ziyaret etmekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, mezarlığa gerekin bakımların yapılmadığını söyledi.
Ceylanpınar yolu üzerinde bulunan Viranşehir Aile Mezarlığına ilgisiz kalınmasına tepsi gösteren vatandaşlar, belediye yetkililerine çağrıda bulundu.
Vefat eden babasını her hafta ziyaret ettiğini söyleyen Bedih Taze, 'Mezarlığımız kışın sudan ve çamurdan geçilmiyor. Ne arabalar geçebiliyor ne de insanlar rahat bir şekilde ölülerini defnedebiliyorlar. Yetkililer, buraya gelip bu manzarayı kendileri görsün ve bir çare bulsunlar.' dedi.
Yağışlar nedeniyle mezarlıklarda su birikintilerinin oluştuğunu ifade eden Mehmet Emin Çakmak, 'Biriken sudan dolayı mezarlar yıkılıyor. Bütün ilçe halkı bu sıkıntıyı çekiyor. Yetkililerden istediğimiz ilçenin bu sıkıntısına el atıp çözmeleridir.' diye belirtti.
Vefat eden yakın bir akrabasını defnetmek için mezarlığa geldiklerini dile getiren Aslan Yılmaz da oluşan su birikintileri nedeniyle defin işlemlerinde çok zorlandıklarını anlattı.