Yüksel POLAT / Uzun yıllardır Şanlıurfa Manici Otel Genel Müdürlüğünü yürüten, ve bir dönem Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Dernek Başkanlığını yaparak Şanlıurfa turizmine önemli katkılarda bulunan Mehmet Alataş, Türkiye'deki Otel yöneticilerini bir araya getiren ve turizm sektöründe önemli görevler üstlenen Türkiye Otel Yöneticileri Derneği Şanlıurfa İl Temsilciliğine seçildi.
Bölge Müdürlüğünün Diyarbakır'da bulunduğu Türkiye Otel Yöneticileri Derneğinin Şanlıurfa İl Temsilcisi seçilmesi ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Mehmet Alataş; Türkiye çapında bir çok otel yöneticisinin üye olduğu Derneğimizin Yönetim Kurulu üyeleri sağ olsunlar bize bu görevi layık gördüler. Turizm sektörü içerisinde önemli yer tutan otel işletmelerinin yöneticiliğini yapan arkadaşlarımızın bir araya gelerek oluşturduğu derneğimizin üyeleri sektör içeresindeki sorunların tespiti, çözüm önerileri, turizm sektörü ile ilgili tespit ve öneriler gibi önemli bir görevi yerine getirmektedir. Kendi içerisinde istişare kanallarının işletilmesi ve sürekli olarak otel işletmelerindeki güncel gelişmelerin takibi açısından Turizm sektörü Derneğimizin önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy'un çok destek olduğunu ve Derneğin çalışmalarına önem verdiğini belirten Mehmet Alataş, Derneklerinin Türkiye turizm politikasına yön verecek araştırma ve çalışmalar içerisinde olduğunu ifade ederek ; İnşallah en kısa sürede de Şanlıurfa'daki Otel İşletmelerinin Genel Müdür ve yetkilileri ile derneğimizin çalışmaları kapsamında bir araya gelmeyi planlıyorum. İnanıyorum ki bu görüşme ve istişareler neticesinde otel işletmeleri olarak Şanlıurfa ve Türkiye turizmine önemli katkılarımız olacaktır' dedi.