Yüksel Polat

Memur- Sen'e bağlı Sağlık- Sen Şanlıurfa İl Başkanı Abdulkadir Yabir ve Başkan Vekili Reşit Doğan gazetemizi ziyaret ederek Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz ay yapılan 6. Olağan Genel Kurul seçimlerinde Şanlıurfa Sağlık-Sen İl Başkanlığına seçilen Abdulkadir Yabir ve Yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa'da faaliyet gösteren basın kuruluşlarını ziyaret ederek istişarelerde bulunuyor. Ziyaretler kapsamında gazetemizi ziyaret eden Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Başkanı Abdulkadir Yabir ve Başkan Vekili Reşit Doğan gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile bir araya geldi.

Şanlıurfa'daki sıkıntılar daha büyük

Ziyaret toplantısında sendikalarının çalışmaları hakkında bilgi veren Abdulkadir Yabir Şanlıurfa'da sağlık sektöründe çalışan yaklaşık 6 bin personelin haklarının savunulmasında ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirterek; ' Türkiye genelinde olduğu gibi sağlık alanında çalışan arkadaşlarımızın maalesef bir çok sorunu bulunmaktadır. Bu sorunlar Suriyeli mülteciler ile nüfusu 3 milyona dayanan Şanlıurfa'da daha da büyüktür. Personel eksikliği, alt yapı eksikliği, sağlık çalışanlarına şiddet gibi sorunlar Şanlıurfa'da çalışan sağlık personelinin çalışma şartlarını daha da zorlaştırmaktadır' diyerek Şanlıurfa'nın sağlık alanındaki diğer eksikliklere ve sıkıntılara dikkat çekti.

Yerel basını önemsiyoruz ve destek bekliyoruz

Şanlıurfa'nın her alandaki sorunlarını dile getirmede Şanlıurfa'da faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarının çalışmalarını önemsediklerini belirten Abdulkadir Yabir; Her alanda olduğu gibi Şanlıurfa'nın sağlık alanında da sorunların dile getirilmesinde ve çözüm noktasında yerel basınımızın desteğine ihtiyacımız var. Bu manada yerel basınımızın desteklerini önemsiyor ve dikkate alıyoruz. Güçlü bir yerel basın inanıyorum ki sorunların dile getirilmesinde ve çözüm noktasında Şanlıurfa'ya önemli katkılar sunmaktadır' dedi.

Desteğimiz her zaman sürecek

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat hak arama mücadelesinde örgütlülüğün önemine dikkate çekerek; her alanda çalışanların ve vatandaşların sorunlarının dile getirilmesinde, çözüm önerilerinin sunulmasında ve demokrasinin gelişmesinde STK'ların önemi büyüktür. Özellikle çalışma hayatında sendikaların önemi daha da büyüktür. Dolayısı ile yerel medya olarak bizde Şanlıurfa'da faaliyet gösteren sendikalarımızın çalışmalarını önemsiyoruz ve onların tespit ettiği sorunları kamuoyuna yansıtarak destek olmaya gayret ediyoruz. Bu desteğimiz bundan sonra da devam edecektir' dedi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplantısı Şanlıurfa'nın sağlık alanındaki sorunları ve çözüm önerilerinin ardından sona erdi.