Haber Merkezi / Kadınların yaşam koşulları ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'nın merkez ilçelerinde kadınlar çeşitli kurslardan ücretsiz olarak faydalanmaya devam ediyor. Kadınlara yönelik mesleki açıdan istihdama yönelik çalışmaların olduğu kurslardan biri olan Toki Akabe Kadın Destek Merkezi'nde daha önceden kursiyer olan Meral Çoban, Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayallerine kavuştuğunu söyledi.
Çocukluktan beri el sanatlarına olan düşkünlüğünü burada gerçeğe dönüştüren Meral Çoban, 6 yıl kursiyer olarak geldiği kursta artık öğretici kurs hocası olarak çalışıyor.
'BÜTÜN ERKEKLERİ EŞLERİNE YARDIMCI OLMAYA DAVET EDİYORUM'
Kursta öğretici hoca olarak başlamak için ortaokul ve lise diplomasını da bu sayede aldığını belirten 5 çocuk annesi Meral Çoban, '2014 yılından beri Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kadın destek merkezinde, kursiyer olarak geldiğim kursta hoca olarak göreve başladım. Kurs hocalarımızın yönlendirmesi ile kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgemi sırası ile aldım. Kursiyer öğrenci olarak geldiğim kursta usta öğretici olarak görev yapıyorum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Kursiyer olarak birlikte kurs gördüğüm arkadaşlarım için bir teşvik oldu. Hedefleri olan bir kadının başaramayacağı bir şey yok. Yeter ki istesin. Bu konuda da en büyük destekçim benim eşimdir. Eşime de ayrıca teşekkür ederim. Bütün erkekleri de bu konularda eşlerine yardımcı olmaya davet ediyorum. Birde Toki Kadın Destek Merkezlerimize verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e çok teşekkür ederim' diye konuştu.