Haber Merkezi / Teknoloji girişimlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcı, girişimci ve şirket yöneticilerine farkındalık oluşturması ve girişimcilik ekosisteminde temel edinmelerinin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen programa; ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevahir Asuman Yazmacı, Cuma Korak, Metin Baydar, Meclis Üyeleri Cemal Yazar, Mustafa Sonekinci, Serhat Karadağ, TEGİM Projesi Koordinatörü Uğur Beyazgül, TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile girişimci ve yatırımcı iş insanları katıldı.
Program, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'in açılış konuşmasıyla başladı. Başkan İ.Halil Peltek'in, finansa erişim konusunda Melek Yatırımcılığın öneminden bahsettiği açılış konuşmasının ardından, Gülsüm Çıracı 'Start Up Yatırımcılığı Nedir?' Güney Kaya 'Portföy Yönetimi ve Due Diligence (Durum Tespiti)' Damla Ilıca 'Yatırım Sözleşmeleri,' Onurhan Öztürk 'Girişimcinin Yatırım Öyküsü' ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Deneyimli Yatırımcı Paneli'nde ise Münteha Adalı ve Atakan Atalar, teknoloji girişimlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcı ve girişimcilere tecrübe ve birikimlerini aktardı.
Konuşmacılar, son bölümde gerçekleştirilen soru -cevap kısmında startup yatırımcılığın dinamikleri, küresel trendler ve Türkiye girişim ekosistemindeki fırsatlar gibi sorulara cevap verdi.