İshak Polat

Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, 2017 yılının En Başarılı Müze ve Ören Yeri Ödülüne, Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi ise 2017 yılının En İyi Halk Kütüphanesi Ödülüne layık görüldü.

Tarih, kültür, müzik, gastronomi gibi bir çok alanda önemli bir potansiyele sahip olan Şanlıurfa tarihi alanlardan çıkan arkeolojik eserlerin sergilenmesinde Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi gibi Türkiye'nin en büyük müzelerinden birisine kavuşurken, on binlerce ziyaretçiyi kendisine çeken müze de 2017 yılının En Başarılı Müze ve Ören Yeri Ödülüne layık görüldü.

ATRAX'18 Uluslararası Eğlence, Etkinlik, Park- Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarında '2017 Yılı En Başarılı Müze ve Ören Yeri Ödülü' ne layık görülen Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi 'sinin yanı sıra Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi 'de bir başka anlamlı ödüle layık görüldü. Şanlıurfa'da vatandaşlardın kitap okuma alışkanlığını artırmak amacı ile bir çok etkinliğe imza atan Kütüphane ise Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından '2017 yılının En İyi Halk Kütüphanesi Ödülü 'ne layık görüldü.

Başarı tüm Şanlıurfa'nın

Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi ve İl Halk Kütüphanesinin aldıkları ödüle ilişkin gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa'nın önemli bir arkeolojik mirasa ev sahipliği yaptığını belirterek; ' Turizmin önemli unsurlarından birisi de sahip olduğunuz eserlerin sergilenmesi ve ziyaretçiler ile buluşturulmasıdır. Bu manada müzemiz on binlerce ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. Ziyaretçilerin yanı sıra turizm sektörünün Müzemize olan teveccühü bu ödülde kendisini göstermiştir.

Bunun yanı sıra Şanlıurfa Türkiye'nin en genç nüfusuna sahiptir. Vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize yönelik kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacı ile yaptığımız çalışmalarımız da takdire şayan bulunarak ödüllendirildi. Müzemiz ve kütüphanemizin böylesi ödüllere layık görülmesi bizleri mutlu etmiştir. Kültür ağacı altında emek veren tüm İl Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğündeki ekip arkadaşlarıma tebrikler ve teşekkür ediyorum. Ayrıca; Şanlıurfa turizminin güçlendirilmesinin, tanıtılmasının yanı sıra kültür çalışmalarının arttırılması için bizlere desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Şanlıurfa Valiliğimize, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerimize, STK'larımıza ve sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bize verilen bu ödül Şanlıurfa'ya verilmiştir. Başarı tüm Şanlıurfa'nındır' dedi.