İshak Polat

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bir araya geldiği basın mensuplarına seçim güvenliğinden eğitime, sanayi yatırımlarından turizm çalışmalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Dönem dönem Şanlıurfa'da görev yapan yerel ve ulusal gazete ve tv temsilcileri ile bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ramazan ayı öncesinde gazeteciler ile bir araya geldi. Cevahir Han'da düzenlenen ve Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Nuri Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Sağlık İl Müdürü Dr. Himmet Durgut'un yanı sıra Kurum temsilcileri katıldığı toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, Ramazan Ayı'nın tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini dileyerek, İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik katliamlarını kınadı.

Seçimler için tüm tedbirler alındı

Daha sonra 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin;' Siyasi Parti temsilcileri ve ilgili kurum, kuruluş yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler ve istişareler sonucunda seçimlerin huzur içerisinde, vatandaşlarımızın demokrasi içerisinde özgürce oylarını kullanabilmeleri için gerekli tedbirleri, planlamaları gerçekleştirerek uygulamaya koyduk. Seçimler tamamlanıncaya ve kesinleşinceye kadar bu tedbirlerimiz en ücra yerleşim birimimiz dahil sürecektir' diyerek seçimlerin güvenli ve huzurlu ortamda gerçekleşmesi için tüm tedbirleri aldıklarını dile getirdi.

Şanlıurfa çekim merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Vali Abdullah Erin, Güneydoğu Bölgesinde ve tüm Türkiye çapında terör örgütlerine yönelik etkin mücadele sonrasında huzurun ve güvenliğin hakim olduğunu belirterek; Bu manada da Şanlıurfa sahip olduğu tarım. Sanayi, kültür ve turizm alanında yerli ve yabancı bir çok yatırımcının Şanlıurfa'yı tercih ettiğini belirterek; Şanlıurfa sahip olduğu maddi ve manevi değerler ile hızlı bir kalkınma sürecine girmiştir. Bunun yanı sıra başta Körfez Ülkeleri olmak üzere bir çok yabancı ülke yatırımcısını tercih ettiği bir çekim merkezi olma yolunda da hızla ilerliyor' diyerek Ramazan Ayı sonrası Şanlıurfa'nın 2-3 tane önemli iş zirvesine ev sahipliği yapacağını belirtti.

Turizm'de hedef daha çok yabancı turist.

Konuşmasının önemli bir kısmını turizme ayıran Vali Abdullah Erin, Göbeklitepe'nin geçen yıl ziyarete kapalı olmasına rağmen bir çok turistin Şanlıurfa'yı ziyaret ettiğini, geçen yıl 800 bin konaklamanın gerçekleştiğini belirterek; Bu yıl hedefimiz 1 milyon sayısını aşmak. Şanlıurfa'yı ziyaret eden misafirlerimizin çok önemli bir kısmı yerli misafirlerimiz. Ama oluşturulacak yapılar ve etkili tanıtım ile bizim hedefimiz Uzakdoğu ülkeleri olan Çin, Japonya, Güney Kore gibi daha çok tarihi ve kültürel gezilere önem veren misafirleri Şanlıurfa'ya çekebilmektir' diyerek bu konuda atılan adımları ve yürütülen çalışmaları anlattı.

Eğitim alanında hızlı ve önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz.

Eğitim alanında yapılan yatırımlara ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin hedeflerinin birkaç yıl içerisinde Şanlıurfa'da sınıf başına düşen öğrenci sayısını Türkiye ortalamasına hatta daha da aşağısına çekmek olduğunu ifade ederek;' Bilindiği üzere eğitime çok önem veriyoruz. Bu öneme binaen 4000 dersliğimizin inşaatı bitti ve bir kısmı da devam ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da katkısını bekliyoruz' diyerek eğitim alanında yapılan diğer çalışmaları anlattı.

Sağlık yatırımlarından, AMATEM yapımına, işsizliğin azaltılmasından gençlerin arasında sporun yaygınlaşmasına kadar bir çok alanda yapılan çalışmalara da değinen Abdullah Erin yaklaşık iki saat süren toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırarak amaçlarının Şanlıurfa'yı Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun yıldız bir şehir yapmak olduğunu belirtti.