AA / TFF 1. Lig'in 27. hafta maçında Şanlıurspor sahasında Samsunspor'u ağırladı. Konuk ekip son dakikada kalesinde gol görsede rakibini 2-1 yenmeyi başardı.
GAP Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. Samsunspor'da Fatih Kılıçkaya 63'de takımını öne geçiren ilk golü atarken, Kone 90'da ikinci golü attı. Şanlıurfaspor zatma dakikalarında Batuhan Karadeniz'in golüyle farkı 1'e indirse de kalan dakikalar buna yetmedi ve Samsunspor deplasmanda Şanlıurfaspor'u 2-1 yendi.
Karadeniz ekibi, alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Şanlıurfaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak çok önemli bir 3 puan elde etti. Bu sonuçla Samsunspor puanını 31'e çıkarırken, Şanlısurfaspor 26 puanda kalarak düşme hattında zorlu sınırda kaldı.

Futbol: TFF 1. Lig
Şanlıurfaspor: 1 - Samsunspor: 2
Stat: Şanlıurfa GAP Arena
Hakemler: Volkan Bayarslan, Bülent Gökçü, Erdinç Sezertam
Şanlıurfaspor: Sinan Ören, İzzet Yıldırım, Fevzi Özkan (Dk. 57 Halil Köçer), Şaban Özel, Berkay Can Değirmencioğlu, Soro, Abdulaziz Solmaz (Dk. 76 Mertcan Çam), Batuhan Artarslan, Kağan Söylemezgiller, Hüseyin Kala (Dk. 67 Banahane), Batuhan Karadeniz
Samsunspor: Muyters, Fatih Kılıçkaya, Murat Gürbüzerol (Dk. 90 İbrahim Pekşen), Göksu Türkdoğan (Dk. 61 Vedat Bora), Ercan Yazıcı, Mustafa Sevgi, Hasan Kılıç, Kenan Karışık, Kone, Erkam Reşmen, Lumu (Dk. 82 Gökay İravul)
Goller: Dk. 90 Batuhan Karadeniz (Şanlıurfaspor, Dk.62 Fatih Kılıçkaya, Dk. 90 Kone (Samsunspor)
Sarı kartlar: Dk. 50 Şaban Özel, Dk. 76 Batuhan Artarslan, Dk. 79 İzzet Yıldırım, (Şanlıurfaspor), Dk.45 Hasan Kılıç, Dk. 79 Lumu, Dk. 85 Mustafa Sevgi, (Samsunspor)
Karşılaşmayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de izledi.

Temizkanoğlu: Maçı değerlendiremedik
TFF 1. Lig'in 27. haftasında Samsunspor'a 2-1 mağlup olan Şanlıurfaspor'un teknik direktör Ogün Temizkanoğlu, "Pozisyon vermeden maçı kaybetmek dediğinizde bu maçı örnek gösterebiliriz." dedi.
Temizkanoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, çalışmalarına rağmen duran top sıkıntılarının devam ettiğini söyledi.
Maçın başında öne geçebilecek pozisyonlar bulduklarını ancak değerlendiremediklerini ifade eden Temizkanoğlu, şöyle konuştu:
"Pozisyon vermeden maç kaybetmeye bu karşılaşmayı örnek gösterebiliriz. Golü yedikten sonra demoralize oluyorsunuz. Bu kadar tecrübeli oyuncuların ne olursa olsun toparlanması gerekiyor. Ancak gereksiz bir panik yaşadık, gereksiz toplar attık. Maçın başında öne de geçebilirdik ama olmadı. Açıkçası ilerisi için ne olur bilmiyorum. Bu kadar tecrübeli bir hakem oyunu nerede soğutacağını çok iyi uyguladı. Bu tarz düdüklere biz deplasmanda maruz kalmadık. Biz bu mücadelenin içinde olmak istiyoruz ama bu şartlarda zor."


- Samsunspor cephesi
Samsunspor Teknik Direktörü Osman Özköylü ise iki takım için de çok kritik bir maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Yorgunluğa rağmen kontrollü oynayarak topa sahip olmaya çalıştıklarını aktaran Özköylü, "Maçın genelinde top daha çok bizdeydi. Rakip takımda Batuhan Karadeniz'in bir çabası vardı. Onun sürüklediği toplarla etkili olmaya çalıştılar. Batuhan dışında Şanlıurfaspor fazla bir etkinlik gösteremedi diyebilirim. Böylesine önemli, kritik belki de sezonu ilgilendiren bir maçta oyuncularım bize 3 puan kazandırdı, hepsini kutluyorum." diye konuştu.