AA / Yetkin, yaptığı açıklamada milletin ve devletin içine düşürülmeye çalışılan bu durumdan son derece rahatsız olduklarını söyledi.
Yaşanan olayın hiçbir gerekçeyle açıklanamayacağını, hiçbir özrün mazeret olarak kabul edilemeyeceğini belirten Yetkin, "Ülkemizin geleceğinin belirlendiği bu dönemde, Dışişleri Bakanlığı güvenlik toplantısının illegal bir şekilde dinlenerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin çok gizli mahiyetteki görüşmelerinin dinlenmesini ve kamuoyuna servis edilmesini Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik alçakça bir saldırı olarak değerlendirmekteyiz" diye konuştu.
Söz konusu durumun bir daha yaşanmaması için her türlü tedbirin alınması ve bunu gerçekleştirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini savunan Yetkin, şunları kaydetti:
"Gerekçesi ne olursa olsun yaşananları mazur görmemiz mümkün değildir. Devletimizin ve hükümetimizin mahremiyetinin fütursuzca kamuoyuna yansıtılmasını bekamıza yapılmış bir ihanet olarak görüyoruz. Bu vesileyle vurgulamak isteriz ki devletimizin, milletimizin birliğini ve dirliğini bozacak, istenmeyen sonuçlar doğuracak her türlü olumsuz hareket, kaynağı ya da gerçekleştireni kim olursa olsun milletimizi karşısında bulacaktır."