Ayser POLAT/ Harran ilçesinde, iki aile arasında yaşanan olay sonrası başlayan husumet, MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz'un aracılık etmesi sonrası barışla noktalandı. Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un ev sahipliğinde gerçekleşen geniş katılımın olduğu barış töreninde husumetli iki aile fertleri tokalaşarak barışa evet dedi.
Yaklaşık bir ay önce Osmaniye ilinde gerçekleşen olay sonrası Atsak ve Çağatay aileleri arasında husumet başladı. Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde düzenlenen barış töreniyle iki aile arasındaki husumet kan davasına dönüşmeden sonlandırıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz'un öncülüğünde, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un ev sahipliğinde düzenlenen barış töreni, Harran Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Harran Otağı'nda gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu barış töreninde Başkan Özyavuz, misafirlerini teker teker karşılarken Harran Otağı da Ay Yıldızlı Bayraklarımızla süslendi.
İki aile arasındaki husumetin kan davasına dönüşmeden sonlanmasına vesile olan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, bir daha kötü hadiselerin yaşanmaması ve toplum arasında fitne oluşmaması için herkesin üzerine büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdiği konuşmasında kısa bir süre içerisinde her iki aile bireylerinin de büyük katkısıyla husumetin kan davasına dönüşmeden sonlandığını ve benzer hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini söylediği konuşma sonrası Atsak ve Çağatay ailesi fertleri tokalaşarak barışa evet dedi.
Barış programı Harran Müftüsü Feridun Yıldırım'ın yaptırdığı dua ile devam ederken, barış yemeğine ev sahipliği yapan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz yaptığı açıklamada; Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde huzurumuzun ilelebet devam edeceğine dikkat çekti. Başkan Özyavuz, barışa evet diyen aile bireylerine teşekkür ederken Harran'ın bir huzur kenti olduğunu ve böylesi hayırlı bir törene ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Düzenlenen barış törenine, Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Atsak ve Çağatay ailesi fertleri, MHP Şanlıurfa İl Başkanı Mahmut Güneş, bölgenin ileri gelen kanaat önderleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.