Haber Merkezi / Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 2021 yılının sona ermesi ve 2022 yılına girmemiz nedeniyle bir mesaj yayınlayarak; her geçen yılın Türkiye ve Çin arasında ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi alanlarda ilişkilerin daha da geliştiği, ülkelerimiz arasındaki dostluk kardeşliğin pekiştiği bir yıl olduğunu ve 2022 yılının Türkiye açısından Çin ve diğer ülkelerin de birbirini çok daha iyi tanımasına vesile olacağını söyledi.

İNSANLARIN HUZUR VE REFAHI İÇİN GAYRET EDİYORUZ

Dünyanın Türkiye'yi çok daha iyi tanımaya başladığını belirten ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 'Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Yüce dinimizin de gereği olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında milletimizin ve ülkemizin menfaatini ön planda tutarken, komşularımızın ve hatta Allah'ın en değerli mahlûkatları olan insanların menfaatini gözeterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şükürler olsun ki; dünyanın küresel krizden etkilendiği yılları bile biz rahat ve huzur içinde geçirdik, nice yatırımlara imza attık ve ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunları da püskürterek 2021 yılını da geride bıraktık. Azda olsa halen devam eden bazı olayları da hayırlısı ile atlatacağımız ümidiyle ülkemize sığınan herkese gönlümüzü bile açtık. Ensar görevimizi gereği gibi yerine getirme gayretimizi sürdürdük, sürdürüyoruz. Türkiye olarak iyisi ve kötüsüyle 2021 yılına da damgamızı vurduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hainlerin oyununa gelmedik ve onlara boyun eğmedik. FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele konusunda çok önemli adımları attık, atmaya devam ediyoruz. Özellikle ekonomi alanında ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldık. Hamdolsun, milletimizin feraseti, hükümetimizin dirayeti ve dostlarımızın desteğiyle, tüm bu saldırıları akamete uğrattık. Türk parasının değerini herkese kabul ettirdik. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızı kimseye yedirmedik, ezdirmedik. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, büyümemizi ve güçlenmemizi istemeyen dış güçler ve içimizdeki taşeronlarına rağmen engelleri aştık, büyümeye, mazlumun sesi olmaya ve dünyada sayılı devletlerden olmaya devam ediyoruz. Yani dünya ülkelerini bile etkileyen krize, ülkemiz üzerinde oynanan birçok oyunlara, iç ve dış hainlere rağmen biz büyümeye, gelişmeye, halkımızın huzur ve refahını genişletmeye, arttırmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, ülkemizde oluşturulmaya çalışılan kaoslara, provokasyonlara, olaylara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Zaten milletimizin huzur ve refahı için elimizden gelen gayreti sarf etmeye devam ediyoruz. 2022 yılının da dünyanın Türkiye'ye gıpta ile baktığı, takdir ettiği yıl olmasını diliyoruz' dedi.

DÜNYANIN EN KALABALIK ÜLKESİ HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR

Urfalı Büyükelçi Emin Önen, 2018 yılının Çin'de Türkiye Turizm Yılı, 2019 yılının da Türkiye'de Çin Turizm Yılı olarak kutlandığını hatırlatarak, 'Zaten iyi olan ilişkilerimiz 2018 yılının Çin'de Türkiye Turizm Yılı etkinlikleriyle çok daha da iyi gelişti, daha da önemli atılımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Pandemi nedeniyle birçok işlerin olduğu gibi turizmin de durakladığı dönemde bile Türkiye olarak dış güçler ve içimizdeki hainlere rağmen ülkemizi refaha çıkarma gayretinde olduk. 2018 yılında Türkiye'de daha fazla Çinli turistin ağırlanmasına da vesile olduk. Çinli gazetecileri, soysal medya fenomenlerini Türkiye'ye gönderdik. Bu vesileyle Çin ve Türk dostluğunun daha da gelişmesine olanak sağladığımıza inanıyoruz' diye konuştu.

NOEL İLE YILBAŞI FARKLI ŞEYLERDİR

Şanlıurfalı hemşehrilerinin de yeni yılını kutladığını belirten Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 'Dinimize göre, Hıristiyanların Noel gecelerine ve diğer paskalyalarına hürmet etmek, o zamanlarda onların adetlerini onlar gibi yapmak asla caiz değildir. Noel ile Yılbaşı farklı şeylerdir. Bir kudsiyet, manevi bir değer yüklemeden yeni bir yılı tebrik etmekte, hayırlı olmasını temenni etmekte dinen de mahzur yoktur. Bu vesileyle Şanlıurfalı hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin yeni yılını candan tebrik ediyor, huzurlu, mutlu, sağlıklı ve refah dolu nice yıllar birlik ve beraberlik içinde yaşamayı diliyoruz' diyerek, 2022 Yılının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde birlik ve beraberlik içersinde dünyanın sayılı devletlerinden olacağımızı belirtti.