Haber Merkezi / Sıcakların 50 derecenin üstünde seyrettiği Şanlıurfa'da buzdolabı olmayan 200 ailenin yardımına İHH koştu. Şanlıurfa İHH Şanlıurfa da 200 Buzdolabı, Gıda, Hijyen paketi ve Vantilatör dağıtıldı.
Programa Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem DOBUR, İHH İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila, misafirler İlçe Temsilcileri ve ihtiyaç sahibi aileler katıldı.
Eyyübiye'de bulunan Büyükşehir Belediyesi Hayati Harrani Gençlik Merkezi'nde düzenlenen bir programla, daha önce vakıf yetkilileri tarafından buzdolapları olmadığı titizlikle tespit edilen 200 aileye Buzdolabı, Gıda Kolisi, Hijyen paketi,10 kg pirinç ve vantilatör yardımında bulunuldu.
Programda kısa bir konuşma yapan İHH İl Temsilcisi Behçet Atila; geçen hafta bu projenin 1.bölümü olan 100 aileye, bugün de 2.bölüm olan 100 aileye olmak üzere toplam 200 aileye buzdolabı yardımında bulunduk. Yaptığımız bu yardımın yaklaşık piyasa değeri 462.000 TL'dir. Katkılarından dolayı Güney Afrika menşeli Jamiatul Ulama'ya ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz. Afrika çöllerini andıran Urfa'nın bu 50 küsur derece sıcağında buzdolabı olmayan bu aileleri adeta yüreğimizi yakıyordu. Elhamdulillah hepsine buzdolabı ve vantilatör verme imkanımız oldu. Sponsorlarımızın da desteğiyle muhacirlere ensar olmaya devam edeceğiz inşallah. dedi.
İl Müftüsü İhsan Açık'da yaptığı konuşmada Türkiye'nin muhacirlere yaptığı yardımlardan bahsetti ve İHH'nın yaptığı yardımların çok büyük ve yerinde olduğunu bu nedenle İHH'ya ve yetkililerine teşekkür ederiz dedi.
Buzdolabına sahip olan ailelerin çok sevindikleri ve dua ettikleri gözlendi. Program buzdolapların ailelere teslim edilmesiyle son buldu.