İshak POLAT / Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Meclis Başkan Vekili ile birlikte basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Nihat Çiftçi, seçimlerin sakin ve güvenlik içerisinde geçtiğini belirterek;' Bu güvenli ortamı sağlayan güvenlik güçlerimize ve ilgili kurumlara teşekkür ediyorum.
Seçimde tüm görevliler üstlerine düşen görevi mükemmel bir şekilde yerine getirmiştir. Biz de AK Parti olarak İl Teşkilatımız, Milletvekili Adaylarımız, Belediye Başkanlarımız ve partimize gönül vermiş vatandaşlarımız ile başarılı bir şekilde çalıştık. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.
AK Parti, HDP, MHP ve CHP Şanlıurfa Milletvekillerini tebrik eden Nihat Çiftçi bundan sonra Milletvekillerinin Şanlıurfa'nın sorunlarını dile getirmede ve çözüm noktasında çalışacaklarına olan inancını dile getirerek; ' Şanlıurfa huzurlu ortamını korumuştur. Bizler bundan sonra da Şanlıurfa'nın bu huzurlu ortamını sürdüreceğiz ve herkesin de bu konuda hassa davranacağına inanıyoruz. Bizler, yerel yöneticiler olarak Şanlıurfa'nın huzurunu her şeyden daha üstün tutacağımızı belirtmek istiyorum' dedi.

AK Parti Şanlıurfa'da başarılı oldu
AK Parti'nin Türkiye'de ve Şanlıurfa'da aldığı oy oranını başarılı bulan Nihat Çiftçi, bu konuda yaptığı açıklamada Türkiye'nin artık yeni bir sisteme geçtiğini belirterek; ' Ülkemiz artık Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine bugün itibarı ile geçmiş oldu. Artık ülkemiz daha hızlı ve güçlü bir şekilde büyüyecek ve daha etkin bir şekilde yönetilecektir. Bunu önümüzdeki günlerde daha iyi görmüş olacaktır. Şanlıurfa bu konuda güçlü bir liderlik için Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini göstermiştir. Desteklerinden dolayı tüm Şanlıurfalılara teşekkür ediyorum' diyerek Cumhur İttifakının ve AK Partinin Şanlıurfa'da başarılı olduğunu dile getirerek oy oranlarındaki farklılığın İttifaklar arasındaki değişiklikten kaynaklandığını belirtti.
Daha sonra basın mensuplarının sorunlarını cevaplandıran Nihat Çiftçi, AK Partinin Şanlıurfa'da oy kaybetmediğini tekrar ederek Şanlıurfa'nın barış ve huzur iklimini artırarak koruyacağının altını çizdi.