Haber Merkezi / Dicle Elektrik, sıfır faizli tarımsal sulama elektrik kredisiyle ilgili dağıtım bölgesindeki tarım kesimine yönelik bilgilendirme kampanyasını sürdürüyor. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde çiftçilerle bir araya gelen Dicle Elektrik ve Depsaş Enerji yetkilileri, elektrik borcunun yapılandırması ve kredi başvurusuyla ilgili bilgi verdi.
Bilgilendirme toplantısı Akçakale Öğretmenevi'nde yapıldı. Çok sayıda çiftçinin yanı sıra Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar'ın da katıldığı toplantıda Dicle Enerji Tesis Yapım İşleri Müdürü Murat Çiçekli, Dicle Elektrik Bakım Müdürü Bilal Altunç, Dicle Elektrik İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Veysi Kozan, Dicle Elektrik Akçakale İşletme Yöneticisi Ahmet Akgün ve Depsaş Enerji Akçakale Yöneticisi İbrahim Elet çiftçileri bilgilendirdi ve gelen soruları yanıtladı.

Abone ve ÇKS kaydı kriteri
Şirket yetkilileri toplantıda geçmiş dönem borçları için 10 milyon liraya kadar kredi kullanılabileceğine dikkat çekerek, sıfır faizli kredilerin 5 yıl vadeli olduğunu ve her yıl hasat döneminde bir taksit şeklinde geri ödenebileceğini belirtti. Uzmanlar diğer dağıtım şirketlerinden farklı olarak çiftçilerden hiç gecikme bedeli alınmayacağını ve anapara üzerinden de indirim yapılacağını bildirdi. Çiftçilere, cari elektrik borçlarını da 1 yıl vadeli sıfır faizli kredi ve hasat sonunda geri ödeme imkanıyla ödeyebileceği bilgisi aktarıldı.
Verilen bilgiye göre, tarımsal sulama elektrik kredisinden faydalanabilmek için elektrik borcu bulunan çiftçilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olması ve tarımsal sulama abonesi olması gibi kriterlere uymaları gerekiyor. Bu şartları taşıyan çiftçilerin, öncelikle Dicle Elektrik Tarımsal Sulama İletişim Merkezi, ilçe yöneticilikleri ve Müşteri Memnuniyeti Merkezlerine giderek, "Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu" alarak kendilerine en yakın Ziraat Bankası'na başvurmaları gerekiyor.
Tarımsal sulama elektrik kredisinden sulama birlikleri de faydalanabiliyor.