Haber Merkezi / Bireysel farklılıkların dikkate alındığı, öğrenci merkezli, akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan TED Şanlıurfa Koleji, bu kez 'zeka ve strateji' oyunu olan mangala sporunu öğrencilerle buluşturdu. Mangala Federasyonu tarafından düzenlenen Mangala Turnuvası'na ev sahipliği yapan TED Koleji, öğrencilere mangala oyununun heyecanı ve keyfini yaşattı.
Mangala ligi şehir gruplarının belirlendiği müsabakalara TED Koleji'nin yanı sıra Şanlıurfa'nın değişik okullarından çok sayıda öğrenci katıldı. Turnuvada dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirildi.
Şampiyon öğrenciler, 81 ilden gelecek yarışmacılara karşı Antalya'da 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak Mangala Ligi Türkiye Finallerinde Şanlıurfa'yı temsil edecek. Burada Mangala Ligi şampiyonu belirlenecek.
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilgi ve beceriler ile donatılmış, yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.
Mangala oyununun gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılması amacıyla turnuvaya destek sağladıklarını ifade eden Şamat, 'Teknolojinin ve çevrimci dünyanın etkilerini giderek arttırdığı günümüzde mangala gibi zeka oyunları ve sporlarının gelişmesi ve yaşatılmasını önemsiyoruz. İlde her yaş grubundan çok sayıda öğrencinin katılığı bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız mangala kültürünü yaygınlaştırmaktır. Dereceye giren öğrencilerim Antalya'da kentimizi temsil edeceklerdir.' dedi.