Seyfullah POLAT / Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan gazetemizi ziyaret ederek Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ile bir araya geldi.
Şanlıurfa medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir
Ziyaret toplantısında Şanlıurfa'nın turizm potansiyeli ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi veren Aydın Aslan tarihin sıfır noktası Şanlıurfa'nın binlerce yıllık kadim bir medeniyetler başkenti olduğunu belirterek; Şanlıurfa bilinen 12,500 yıllık tarihi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin eserlerini bünyesinde barındıran bir şehirdir. Göbeklitepe, Karahantepe, Nevali Çori, Şuayp Şehri gibi arkeolojik alanların yanı sıra Halfeti, Karacadağ gibi alanları ile tarih, kültür, doğa turizminin de çekim merkezidir. Tüm kurum, kuruluş, STK, Turizm İşletmelerimiz ve vatandaşlarımızın katkıları ile inşallah Şanlıurfa Türkiye'de ve bölgede turizm açısından hak ettiği noktaya kısa zamanda gelecektir' dedi.
Aydın Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen Göbeklitepe 2019 yılının Şanlıurfa'nın ve Şanlıurfa'nın turistik değerlerinin tanıtımı açısından büyük bir şans olduğunu da belirterek ; Şanlıurfa olarak bizlere düşen bu ivme ile turizm alanında yapılacak yatırımlar ve tanıtımlar ile bu ivmeyi daha da hızlandırmak olacaktır' dedi.

Basın olarak her türlü desteğe
hazırız
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı ve gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Veysel Polat ise GAPGündemi Gazetesi olarak kültür- sanat sayfalarında özellikle Şanlıurfa'nın kültür, sanat ve müzik gibi değerlerine yer verdiklerini belirterek; Gazete olarak şehrimizin turizm anlamında tanıtımını daha çok yapmak, turizmden aldığımız payı daha çok arttırmak, şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak için basın olarak her türlü desteği sürdürmeye hazırız. İnanıyoruz ki Cudi Vadisi Anıt Ağacı, Şuayip Şehri Harran olmak üzere tescili yapılmış binlerce tarihi alanlarımızda kazı ve restorasyon işlemleri hızlanırsa bu şehre gelecek ve burada daha fazla konaklayacak misafir sayımız 5-6 katına çıkacaktır' diyerek Kültür ve Turizm Bakanlığının Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapması gerektiğinin altını çizdi.
Yaklaşık bir saat süren ziyaret toplantısında önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan ' Rafadan Göbeklitepe' filmi, Göbeklitepe'de hayata geçirilecek olan balon uçuşları gibi Şanlıurfa'yı tanıtacak etkinlikler ve diğer turizm çalışmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.