AA / Fevzi Çakmak İlkokulundaki törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Vali İzzettin Küçük, öğrencilere karnelerini dağıttı, ardından kitap hediye etti.
Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerden tatili iyi değerlendirmelerini istedi.
Öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden Büyük, "Öğrencilerimizin ikinci döneme dinlenmiş bir şekilde başlamalarını istiyoruz. Öğrencilerimizden de tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum" dedi.
Vali Küçük de kentte yaklaşık 600 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.
Bu arada 8. sınıf öğrencisi Mine, Halil ve İman Acı üçüz kardeşler de karne heyecanı yaşadı.

Siverek
-Siverek ilçesinde yarıyıl tatili başlamasıyla 74 bin 67 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Siverek ilçesinde yarıyıl tatili başlamasıyla 74 bin 67 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
İlçede eğitime devam eden anaokulunda 4 bin 35, ilkokulda 31 bin 217, ortaokulda 25 bin 874, liselerde 12 bin 941 öğrenci toplam 74 bin 67 öğrenci karne aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu, yaptığı açıklamada öğrencilerin tatil döneminde bol bol dinlenip kitap okumalarını tavsiye etti.
Gazipaşa İlkokulunda birinci sınıfta okuma yazma öğrenen öğrencilere adı ve fotoğrafı olan madalya hediye edildi.
Ayvanat Mahallesi'ndeki Şirinkuyu İlkokulu'nda ise çocuklara tatil kitabı, anaokulu öğrencilerine ise boyama kitabı armağan edildi.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla, Cuma İbiş Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.
Erkan, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere bol kitap okumalarını tavsiye etti. Öğrencilerin geleceğin mimarı olduğunu ifade eden Erkal, tüm öğrencilere başarılar ve iyi tatiller temennisinde bulundu.
Konuşmanın ardından öğrencilere karne dağıtan Erkal, daha sonra Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrencilerin aileleriyle yemekte buluştu.