Mutlu Güneş / Şanlıurfa müzik dünyası, kültürü konusundaki kişisel birikimi, çevresi, araştırma, yazı ve gerçekleştirdiği programlarla öne çıkan Hüseyin Güzel, çeyrek asır önce gazetemizde kaleme aldığı "Öyküleriyle Şanlıurfa Türküleri"ni, yine GAPGündemi ekibinin gerçekleştirdiği çalışmalarla kameralar önünde sahnelendirdi. dijital platforma taşıdı.
Öyküleriyle Şanlıurfa Türkilerinin ilk bölümü, TYB Şanlıurfa şubesinin merkez olarak da kullandığı Şair Nabi Müzesi'nde gerçekleştirildi. Mahalli sanatçılar; Mahmut Balcı, Mustafa Balcı, Fatih Kaya ve Celal Bucak, Saz'da Yunus Gümüşkolan, Murat Öncel ve İlham Karagözlü'nün yer aldığı programın sunuculuğu ve öyküleri Hüseyin Güzel tarafından gerçekleştirdi.
5 bölüm halinde GAPGündemi youtube kanalında yayınlanması planlanan programın ilk 2 bölümü kanalda yayına girdi. Yoğun ilgi gören program yeni bölüm ve yapımlarla devam edecek.
Konuyla ilgili duygularını ifade eden Hüseyin Güzel: "Gazete sayfalarında okur çevresiyle sınırlı olan, inci tanesi bu eserlerin dijital dünyada herkese ulaşması, herkesle paylaşma imkanı vermesi GAPGündemi'nin bir parçası olarak beni heyecanlandırıyor, gururlandırıyor.
Fuzuli'nin, Şair Nabi'nin bugün hala Urfa'da okunan gazellerini, GAPGündemi dijitalle birlikte bütün Türkiye'ye hatta Dünya'nın en uzağına bile duyurabilme noktasına geldik. Veysel Polat kardeşime ve parçası olduğum tüm ekibe başarılar diliyorum.
Heyecanlıyım, sevinçliyim, gururluyum. Herkese çağrım: Ya Urfa'da ol, ya Urfalı ol, yada GAPGündemi'ne üye ol.." dedi.