Seyfullah POLAT / Son dönemde kente nefes aldıracak yeşil alan projelerine ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, yıkımını gerçekleştirdiği eski hizmet binasının alanını, yeşil alan olarak vatandaşların hizmetine sundu.
Her gün on binlerce insanın geçtiği Atatürk Bulvarına kazandırılan Belediye Parkının açılışına; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Vekili Metin Esen, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, Milletvekilleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Beyazgül ve beraberindekiler iftardan sonra açılışı yapılan Belediye Parkında vatandaşlarla birlikte çay içti. Vatandaşlarla vakit geçiren Başkan Beyazgül daha sonra Şair Nabi Dijital Sinema salonunun açılışını gerçekleştirdi.

'YENİ YEŞİL ALANLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR'
Kente yeni yeşil alanlar kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Eski Belediye hizmet binasının yeşil alana dönüştürülmesiyle Millet Hanı görünür hale geldi.
Bu bölgenin otel olmasını isteyenler oldu fakat biz bu alanı kuşların cıvıltısına, çocukların sevincine, yaşlıların dinlenmesine hediye ettik. Belediyemizi yeni yerine ve modern bir binaya taşıdık.
Belediye Bahçemizin yanında restorasyon çalışmalarımızı tamamladığımız Şair Nabi Kültür Merkezi bundan böyle Dijital Sinema olarak Şanlı şehrin evlatlarına hizmet edecek' dedi.

'TARİHİ GÜZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Başkan Beyazgül, 'Dede torunuyla birlikte gelerek çayını yudumlarken torunu ise dijital sinemada filmler izleyecek. Kızılay Binası, SUTSO Binası, eski ŞANMED binası Kızılkoyun Nekropolleri, Kale Eteği, Kültür ve Turizm Yolu'nda da çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa'nın tarihini ön plana çıkarmaya devam edeceğiz. Tescilli sokaklarda restorasyon çalışılmalarımız devam ediyoruz. Burası 12 bin yıllık bir şehir Biz bir yandan yıkarken diğer yandan güzelleştiriyoruz. Gönlümüzün güzelliklerini sahaya yayıyoruz. Urfa'nın güzelliklerini ortaya çıkarmaya devam edeceğiz. Şanlıurfa'yı gastronomi, müzik ve kültürde olduğu gibi dünyanın merkezi yapacağız' ifadelerine yer verdi.
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı eski belediye hizmet binasının yerine yapılan 'Belediye Bahçesi'nin yeşil alan olarak Şanlıurfa'ya kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirterek bu alanın ve dijital sinemanın hayırlı olmasını dileyerek bu hikayenin devam etmesini diledi.
Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de her şeyin aslına döndüğünün altını çizerek belediye bahçesini eskiden olduğu gibi yeşil alana çeviren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ekibine teşekkür etti.
Milletvekili Halil Özcan ise konuşmasında Başkan Beyazgül'ün çok önemli bir meydanı, yeşil alanı Şanlıurfa'ya kazandırdığını belirterek ucube görünümlü yapıların yıkılmasında Büyükşehir Belediyesine tam destek vereceklerini açıkladı.
Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen kültürel kimliğini kaybetmiş, hiçbir tarihi anlam ifade etmeyen bir yapının yeşil alana dönüştürülerek Şanlıurfa halkının hizmetine sunulmasının önemine değindi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 'Belediye binası bizim için bir ucubeydi Başkan Beyazgül tarihi ortaya çıkardı. Burası bir yeşil alandan daha fazlasını ifade ediyor Millet Hanı ortaya çıktı 'dedi
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat belediye eski hizmet binasının yerinin yeşil alana dönüştürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açılış programında Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç da birer selamlama konuşması yaparak kentin kalbinde bulunan eski belediye hizmet binasının yıkılarak yerine yeşil alan yapılmasının kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini aktardılar.
Protokol konuşmalarının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Belediye Bahçesi ve Dijital Sinemanın açılışı gerçekleştirildi.