Tuğba Polat

Bölgesel ve Ulusal çapta bir çok bilimsel etkinlikte dereceye giren Şanlıurfa Fen Lisesi yeni bir başarıya imza attı. Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir İncebıyık'ın projesi GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

TÜBİTAK Araştırma ve Bilim Projelerinin yanı sıra çeşitli bilimsel yarışmalarda Şanlıurfa'yı temsil ederek Bölgesel ve Türkiye çapında çeşitli dereceler elde eden Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencileri ve Danışman Öğretmenleri bir başarıya daha imza attı. Okul öğrencilerinden Müslüm Emir İncebıyık, Danışman Öğretmen Fizik Öğretmeni Aziz Ekren gözetiminde hazırladığı 'Fresnel Lens ile Desteklenmiş Güneş Enerji Sistemi' Projesi ile Enerji verimliliği uygulamaları ve yenilenebilir enerjinin daha da yaygın hale getirilmesi için 4.sü düzenlenen Gap Yeşil İnovasyon Proje Yarışması Final Sergisi ve Bilim Şenliğinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Bir AVM'de yapılan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ve çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı ödül töreninde Jüri Özel Ödülünü Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer'in elinden alan Şanlıurfa Fen Lisesi öğrencisi Müslüm Emir İncebıyık mutluluğunu ifade ederek; Bu ödülü okulumuz adına almaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Başta danışman öğretmenim Aziz Ekren olmak üzere tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum' dedi.