Haber Merkezi / Korona virüs vakalarının artış gösterdiği bugünlerde dezenfekte çalışmalarını arttıran Siverek Belediyesi, vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda dezenfeksiyona hız verdi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin rutin olarak sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra vatandaşların yoğun kullandığı iş yeri ve alanlarda dezenfekte çalışmaları arttırıldı.
21 merkez mahallede eş zamanlı olarak yapılan çalışmalar kapsamında ilçenin en ücra sokaklarındaki işyerleri dahi dezenfekte ediliyor. Korona virüs bulaşımının minimum düzeyde tutulması ve halk sağlığının korunmasına yönelik çalışan ekipler, toplu kullanım alanlarını dezenfekte ederek hijyenik hale getiriyor.
Özellikle toplu kullanım alanlarının başında gelen kahvehanelerdeki masa ve sandalyelerin dezenfekte edildiği çalışmalarda iş yerlerinin girişleri ile kapı kolları titizlikle dezenfekte edilerek virüsten arındırılıyor.
Yapılan dezenfekte çalışmasıyla korona virüs yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenirken halk sağlığı korunmaya çalışılıyor.
Son dönemlerde dezenfekte çalışmalarının yoğunlaştırıldığını söyleyen Topyolu Caddesi esnafı Yakup Dağsal, 'Siverek Belediyesi ekipleri dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Bugün yine gelip iş yerimizi dezenfekte ettiler. Bunun sürekli olması elbette çok güzel, kendilerine teşekkür ediyorum.' dedi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada, korona virüs önlemleri kapsamında 21 merkez mahallenin tamamında dezenfekte çalışması yürütüldüğü belirtilerek, 'Halk sağlığının korunmasına yönelik ilçemizin her cadde ve sokağında rutinimizin dışında dezenfekte çalışması başlattık. Ekiplerimiz şu an sahada eş zamanlı olarak tüm bölgede çalışma yürütüyor. Hedefimiz girilmedik iş yeri ve hane bırakmayarak hijyen çalışması yapmaktır. Bugün özellikle yoğun olarak sahaya çıktık. Çalışmalardaki önceliğimiz vatandaşların yoğun olarak temasta olduğu bölgelerdir. Vatandaşlardan gelen talepleri de imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz.' denildi.