İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıda; Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Yüksekokul ile Meslek Yüksekokul Müdürleri, Genel Sekreter, Daire Başkanları, Birim Amirleri, Akademik ve İdari Personeller katıldı.

Fotoğraf Sergisinin gezilmesiyle başlayan program, Sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti. Programda katılımcılara hitap eden Rektör Çelik; göreve geldiği günden bugüne kadar üst yönetim olarak kurumsal bir yapı oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Eğitim-öğretim hizmetlerindeki niteliği artırdıklarını ifade eden Çelik; sanat, kültür ve sportif faaliyetlere, proje üretme becerisinin ve AR-GE potansiyelinin geliştirilmesine, aidiyet duygusunun oluşturulmasına büyük önem verdiklerini, bu hedeflere büyük ölçüde ulaşıldığını vurguladı.

Üniversitenin performansı artık anlık olarak takip edilebiliyor
Başarılı projelerle üniversitenin ve şehrin tanınırlığının artırıldığını belirten Rektör Çelik, "Kalite Yönetim Sistemini aktif kullanılır hale getirdik. Engelsiz üniversite konusunda Türkiye'de en başarılı 2. üniversite olduk. Kariyer ofisi ve mezun takip sistemi hizmete girdi. Üniversitenin idari, akademik ve mali performans gelişimleri de artık anlık olarak izlenebiliyor. Bunu sağlayan otomasyon sistemi ve yazılımlar bilgi işlem ekibimiz tarafından yürütülen çalışmalarla gerçekleştirildi" diye konuştu.

Dünya sıralamasında 285
basamak yükseldik

Harran Üniversitenin bilgi üretme kapasitesinde de çok önemli gelişmeler olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, "Harran Üniversitesi URAP 2022-2023 dünya üniversite sıralama sonuçlarına göre 2019'dan bu yana dünya sıralamasında 285 basamak yükseldi. Sıralamaya giren Türkiye'deki toplam 118 üniversite arasında 54'üncü, 92 devlet üniversitesi arasında ise 44'üncü olduk. Bu büyük başarıda tüm öğretim elemanlarımızın önemli katkıları oldu. Yönetim anlayışlarında liyakat ve ehliyete büyük önem verdik. Katılımcı ekip çalışması, hoşgörü, sevgi ve saygıyı esas alarak tüm üniversite mensuplarını kucaklamaya çalıştık" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Rektör Çelik'in sunumundan sonra 2019-2022 dönemi Proje Ödül Töreni ve 30. Yıl Hizmet Ödül töreni düzenlendi. 2019-2022 dönemi Doçent ve Profesörlüğe atanan öğretim elemanlarının isimlerinin okunmasının ardından program, günün anlam ve önemi anısına toplu olarak fotoğraf çekimi ile son buldu.