Seyfullah Polat

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Engelli STK'ları devam eden Bahar Kalkanı Harekatına destek olmak üzere basın açıklamasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin İdlib bölgesinde başlattığı Bahar Kalkanı Harekatına her kesimden destek gelirken Şanlıurfa'da yaşayan engelli vatandaşlarde devam eden Harekata basın açıklaması ile destek oldular.

Şanlıurfa'da engelli vatandaşların üye olduğu STK temsilcileri Karaköprü İlçesinde bulunan Şanlıurfa Askerlik Şubesine gelen STK temsilcileri Mehmetçiğin yanında yer almak ve destek vermek amacı ile düzenledikleri ortak basın açıklamasında; Şanlıurfa Engelliler Dernekleri STK Başkanları olarak bizler, her zaman olduğu gibi Ülkemizin bu zor ve kritik dönemde milletin ve devletinin yanında durmuş ve her zamanda duracağız. Her Türk vatandaşın üstüne düşen sorumluğu biliyor bugünde bizlerde üstümüze düşen sorumluluğun farkındalığıyla buradayız. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu evlatlarımızın acısını en derinden hissediyor ve sahipleniyoruz.​

Yıllardır Suriye'de yaşanan masum sivillerin zulmüne, sayısı Milyona dayanan sivillerin katledilmesine, Milyonların evlerinden, barklarından, topraklarından sürülmesine sessiz kalındı. Türkiye'mizin barış ve huzur odaklı çabaları ne yazık ki Dünya'da pek karşılık görmedi. İdlib' deki bu son saldırı bizim daha çok kenetlenmemizi gösteriyor bu hain ve kalleş saldırı asla kabul edilemez. Ordumuz bugüne kadar; Fırat Kalkanı / Zeytin Dalı / Barış Pınarı harekatıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı layıkıyla en güçlü şekilde vermiştir vermeye de devam etmektedir.

Şunu da herkes bilsin ki biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen Türk Milleti ve ordusu bunu da layığıyla aşacak iradeye ve güce sahiptir. Tüm siyasi ve fikir ayrılıklarımızı bir tarafa bırakarak kanımızın son damlasına kadar savaşmaya her zaman hazırız. Bugün omuz omuza burada olmamız bunun bir kanıtıdır.

Bugün dünden daha güçlü bir birlikteliğimiz kenetlenmemiz var. Özgürce dalgalanan Ay Yıldızlı Şanlı bayrağımızın altında kenetlendik Ordumuzla omuz omuzayız. Ülkemizin huzur ve refahı için, canilere zalim ve katillere karşı alınacağı her türlü kararın, atılacağı her adımın arkasındayız destekliyoruz. Allah ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.

Ecdadımızın şehitlerimizin emaneti olan bu Cennet vatan parçalanamaz bir karış toprağı verilemez. Bir barış ülkesi olan Türkiye, tarihinde olduğu gibi şimdide bu şer odaklarının üstesinden gelecektir. Yeter ki; bizler millet olarak birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bunun üstesinden de gelineceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ülkemizin önüne çıkarılan tüm engellere ve saldırılara rağmen bu süreci çok iyi yöneten Ulusal güvenliğimizi koruyan, yeni insani krizlerin önlenmesi ve bu coğrafyada kalıcı barışın tesisi için çaba gösteren devletimizin ve ordumuzun yanında, destekçisi olduğumuzu tüm Dünya'nın bilmesini istiyoruz' dediler