AA / Bölgeye yardım ulaştıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz da deprem sonrasında hızlı bir şekilde organize olup yardım yardım tırıyla İzmir'e ulaştıklarını anlattı.
İzmir-Şanlıurfa Platformu üyelerinin yardımıyla yardım kolilerini bizzat depremde evleri yıkılan ve geceyi çadırlarda geçiren vatandaşlara dağıtarak acılarına bir nebze de olsa ortak olmaya çalıştıklarını aktaran Ayaz, şunları kaydetti:
'Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatlarıyla ekiplerimizle 1250 kilometre katederek İzmir'de depremden etkilenen kardeşlerimizin acılarını hafifletmeye çalıştık. İçerisinde 1000 gıda kolisi, 500 battaniye, 500 pike, 200 hijyen kolisi ve oradaki çocuklar için bir kısım oyuncakların yer aldığı kolileri, evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelere dağıttık. Bizim için doğu-batı fark etmez hepimiz kardeşiz. Bu zor günlerin üstesinden el birliğiyle geleceğimize inanıyorum.'
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız ise depremin yaşandığı ilk saatten itibaren Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu'nun talimatıyla 10 kişilik ekiple deprem bölgesine hareket ettiklerini dile getirdi.
Cumartesi gününden itibaren de yemek vermeye başladıklarına işaret eden Akyıldız, şöyle konuştu:
'Bir tarafta kurtarma ekiplerimiz çalışırken diğer tarafta bizler aşevimizi kurup Diyarbakır'dan tırlarla getirdiğimiz etimizden, bulgurumuzdan, pirincimizden bütün gıda ürünlerimize kadar 10 ton malzememizi İzmirli depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sabah, öğle ve akşam öğünleri olmak üzere her gün 5 bin kişiye yemek veriyoruz. Gezici aşevimizde Diyarbakır yemekleri yapıp depremzedelere dağıtıyoruz. Bu sayede İzmirli kardeşlerimizi bir nebze olsun o deprem psikolojisinden çıkarmaya çalışıyoruz. İnşallah bir ay boyunca valimizin talimatlarıyla burada kalacağız ve vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.'