Yüksel Polat

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ramazan Ayı vesilesi ile ilgili olarak yapacakları etkinlikleri açıkladı. Zeynel Abidin Beyazgül üç belediye ve STK'lar ile birlikte yapacakları etkinlikleri iye Şanlıurfa'nın Ramazan ayın şanına yakışır şekilde kutlayacağını belirtti.

Ramazan Ayına az bir süre kaldı. STK'larımız ile bir araya gelerek Ramazan Ayının nasıl değerlendirilmesi gerektiği hususunda bir değerlendirme yaptık. İlgili kurumlarımız ve STK larımız ile bir çok etkinlik ortaya koyduk. Üç belediyemiz ile birlikte Şanlıurfa'da büyük bir iftar çadırı açacağız ve her bir belediye farklı günlerde farklı etkinlikler yapacak. Birinci etkinlik olarak ; gerek tiyatro, gerek müzik ve kültürel etkinlikleri ile Ramazan ayının şanına uygun bir şekilde geçmesi için çalışacağız. İkinci bir etkinlik ise; Sofralarımızda maddi durumu iyi insanlar ile iftar açmak yerine ' Tencereni ve seccadeni al gel' sloganı ile evimizde pişirdiğimiz yemeği burada maddi durumu iyi olmayan insanlar ile birlikte aynı yemeği aynı sofrayı paylaşacağız' dedi.

Ramazan Sokağının bu yıl da Ramazan Ayında etkinliklere sahne olacağını belirten Zeynel Abidin Beyazgül sözlerine devamla; Yine STK'ların istediği ortak bir İftar Çadırı olacak. Bu ortak çadırda STK'lar kendi etkinliklerini gerçekleştirecekler' diyerek bu yıl ki Ramazan Ayı etkinlikleri hakkında bilgi verdi. STK'lar ile spor, turizm gibi şehri ilgilendiren konular ile ilgili olarak bir araya geldiklerini ve gelmeye devam edeceklerini belirten Beyazgül, Ankara ziyaretleri kapsamında yaptıkları görüşmelere kısaca değindi.