İLKHA/ Viranşehir ilçesine bağlı 250 haneli Yazgüneşi köyü sakinleri, hizmet görmediklerini belirterek, seçim zamanında verilen sözlerin tutulmadığını ifade ettiler.
İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta olan 250 haneli Yazgüneşi köyü sakinleri, köylerinin alt yapı, yol ve elektrik sonunun olduğunu, defalarca yetkililere iletmelerine rağmen sorunlarının çözümlediğini söylediler.
Köylerindeki alt yapı sorunu nedeniyle birçok hastalığın çıktığını belirten köy sakinleri, ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını, iletmelerine rağmen yetkililerin duyarsız kaldığını öne sürdüler.
Kanalizasyon çalışmalarının yarıda bırakıldığını söyleyen köy sakinlerinden Halil Barin, Lağım suyundan dolayı çocuklarının hastalandığını belirterek, "Tuvalet ve banyo suyu sokaklara akıyor. Sokaklarımız çamurlu olduğu için köyün içine giremiyoruz. 6-7 yıl önce geldiler köyün kanalizasyon yapmaya başladılar. Ama bitirmeden yarıda bıraktılar. Çocuklarımız lağım suyu olan caddelerde oynadıkları için bir kısmı hastalandı. Benim çocuğumda bundan dolayı şu an yatalak, ilaç veriyorum fayda etmiyor. Yetkililerden yarım bırakılan çalışmaların tamamlanmasını istiyoruz." dedi.
Köylerinde alt yapı sorunuyla birlikte elektrik sonunun da olduğunu belirten İsa Üzüm, "Kanalizasyon ve çamurlu sokaklar dışında elektrik sorunu da yaşıyoruz. 1987 yılında bağlanan hatlar hala değiştirilmedi. Bundan dolayı sık sık arızalar meydana geliyor. Gecen kış 3 ay boyunca elektrik görmedik. Kendi imkanlarımızla aldığımız trafo bile sıkıntımızı çözmedi. Seçim zamanı verilen hiçbir söz tutulmadı. Bizler Türkiye vatandaşı olmamıza rağmen ve ülke güçlü bir ekonomiye sahip olmasına rağmen maalesef Halep şartlarında yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.
Sorunlarının giderilmemesinden yakınan Fatih Tepe ise "Ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Sesimizi duyan yok. Muhtar da hiçbir şey yapamıyor. Köyde yaşadığımız alt yapı, yol ve elektrik sorununun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden İbrahim Satlık da köyde yapılan kanalizasyon çalışmalarının yarım bırakıldığı için kirli suların sokaklara aktığını bundan dolayı da çocukların sık sık hastalandığını söyledi.