Haber Merkezi / Trafiğin akışını yavaşlatan toplu taşıma araçlarına ayrı bir yol yapma çalışması ile işe başlayan Büyükşehir Belediyesi, Akarbaşı, Sarayönü, Divanyolu Caddesi'nde yürüttüğü BRT Yol çalışmaları bitirirken, Atatürk Bulvarı'ndaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Kentteki trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı Atatürk, Sarayönü ve Divanyolu Caddesi'nde BRT (metrobüs) yol çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı çalışmanın bitiminde hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem de toplu taşıma araçlarını daha hızlı hareket etmesini hedefliyor.
Ekipler, Akarbaşı Caddesi'nden Eski Vilayet Meydanı'na kadar olan yolda çalışmalarını bitirdi. Söz konusu yerlerde trafik yoğunluğu azalırken özellikle Balıklıgöl istikametinden toplama merkezine gelen toplu taşıma araçları BRT yolunu kullanarak daha hızlı hareket ediyor.
Ayrıca Haleplibahçe, ve Beyazsaray civarında yeni BRT yol açma çalışmalarını sürdüren ekipler, Ahmet Bahçıvan İş Hanı civarında yeni düzenlemeler yaparken alternatif noktalara sinyalizasyon sistemi monte etti.

YENİ 35 METRELİK YOL KİLİT YOL OLACAK
Atatürk Bulvarına alternatif sağlayacak olan 35 metrelik yeni yolun trafiğe açılmasıyla birlikte bu yola trafik akışı Eski Vilayet Kavşağından verilecek. Söz konusu 35 metrelik yolda ayrıca yeni toplu taşıma yeri yapılacak.
Atatürk Bulvarı-Abide arasında ki güneyden kuzeye giden sağ şerit ise tamamen toplu taşımaya tahsis edilerek, akıllı duraklarlar yer alacak. Böylece Atatürk Bulvarı ve civarında ki trafik yoğunluğu tarihe karışmış olacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Alagöz, BTR yol yapmalarındaki amaçlarının hem trafiği rahatlatmak hem de toplu taşıma araçlarına yolda geçiş üstünlüğü tanımak olduğunu söyledi.
Alagöz, ilk etapta Balıklıgöl'den Abide kavşağına kadar olan yolda söz konusu projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.
BRT yol yapım çalışmalarında çevre esnafına ve trafik akışını engellememek için çalışmaların tek şeritte yürütüldüğünü aktaran Alagöz, şunları kaydetti.
"Yol çalışmamızda Akarbaşı ile Kapaklı Pasajı arasındaki çalışma tamamlandı. Otobüs yolu ile sivil yolu birbirinden ayırdık. Pasaj'dan Belediye önüne kadar olan kısmı da bitirdik sayılır. Ayrıca belediye önünde bulunan refüjü daraltarak mevcut trafik şeritlerini de azaltmadan iki gidiş iki gelişi koruyarak ilave birer otobüs şeridi oluşturduk ve ilerleyen günlerde de delinatör ile ayıracağız. Ayrıca Atatürk Bulvarında şuanda gidiş istikametini de toplu taşıma araçlarına ayıracağız "

AŞAĞI ÇARŞI'DAN GELEN SİVİL ARAÇLAR BULVARA GİREMEYECEK
Kentte en fazla trafik sıkışıklığının eski vilayet kavşağında ve Atatürk Bulvarı'nda meydana geldiğini ifade eden Alagöz, bundaki en önemli faktörün toplu taşıma araçlarının bulvara girmesi ve dur-kalk yapmasından kaynaklandığını anlattı.
Kent merkezindeki trafik yoğunluğu azaltmak için ciddi kararlar aldıklarını aktaran Alagöz, şöyle devam etti:
"Şehrin merkezindeki bu trafik akımında önemli bir değişiklik olacak şöyle ki Abideden gelişte herhangi bir değişiklik yok ama merkezden Abideye doğru olan yönde bir değişiklik yaptık. Güneyden gelen araçlar Belediyeyi geçtikten sonra ışıklardan karşıya geçemeyecek oradan hemen sağa dönecek ve Kadri Eroğan Caddesi üzerinden maliye ışıklarına oradan da Abide istikametine gidecek olanlar yeni açtığımız 35 metrelik yoldan bu yolumuzda 4 şeritli olacak buradan geçerek Abide Kavşağı'na bağlanacak. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman mevcut Atatürk Bulvarı'ndaki kuzeye gidiş şeridi tamamen toplu taşımaya ayıracağız."