İshak Polat / Vali İzettin Küçük isot üretimi yapan esnafa her türlü desteği vereceğini belirtti.
Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük'ü ziyaret ederek isot üretimi yapan esnafın sorunlarını iletti. ŞİKOP adına Kooperatif Başkanı Bekir Polat, Murat Mermer, Mehmet Celvan ve İshak Polat'ın katıldığı ziyaret toplantısında Kooperatif Başkanı Bekir Polat kendilerini kabulünden dolayı Vali İzzettin Küçük'e teşekkür ederek Şanlıurfa'da isot üretimi yapan esnafın karşılaştığı sorunları dile getirdi.

En önemli sorun kurutma alanı
Bekir Polat yaptığı bilgilendirme konuşmasında ŞİKOP üyelerinin Şanlıurfa'da üretilen "Urfa İsotu" ve biber salçasının %90'nı ürettiklerini, bu üretim sırasında çok geniş kurutma alanlarına ihtiyaç duyduklarını belirterek; Şanlıurfa İsotu'nun lezzetinde ön önemli unsur güneşte ve doal şartlarda kurutulmasıdır. İsot üretimi ile ilgili kurutma yaptığımız alanlar genişleyen imar alanları ile birlikte şehir içersinde kalmış bulunmakta buda hijyen şartlarının ortandan kalkmasına sebep olmaktadır. Şanlıurfa'nın bir markası olan İsot üretiminin sağlıklı şartlar altında yapılması ve isot üreticisinin mağdur olmaması adına ŞİKOP üyelerine yer tahsis edilmesini talep ediyoruz" dedi.
Polat çevre illerden ucuz fiyatlarla getirilerek "Urfa İsotu" diye pazara sürülen kanserojen madde olan afla toksinli biberlerin gıda güvenliğini tehdit ettiğini de belirterek bu durumun engellenmesi ve gerçek "Urfa İsotu"'nun tanıtımı konusunda Vali İzzettin Küçük'ten yardım talep etti.

Gıda İhtisas OSB'de yer müjdesi
ŞİKOP Başkanı Bekir Polat'ın sunumunu dinleyen Şanlıurfa valisi İzzettin Küçük ise üretim yapan, Şanlıurfa'ya katma değer katan kim olursa olsun Devlet olarak destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirterek; İsot gibi gerçekten Urfa'nın bir marka değeri olan bir üretim alanında esnafımızın ve üreticimizin arkasındayız. Sağlıklı, güvenilir bir ortamda üretilmiş bir isot Urfa için çok önemlidir. Bu konuda ŞİKOP üyelerine İlimizde kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yer ayrılmıştır. Bunun müjdesini esnaf kardeşlerimize veriyorum. Bunun yanı sıra geçimlerini isot üretiminden kazan ailelerimiz, ve esnafımız için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz" diyerek isot üreticilerinin diğer sorunları ile yakından ilgileneceğinin müjdesini verdi. Vali İzzettin Küçük yer ile ilgili çalışmaların Temmuz ayında netleşeceğini ifade ederek ŞİKOP üyelerinin bu konuda bilgilendirileceğini belirtti.
Vali Küçük sözlerine devamla bir tarım şehri olan Şanlıurfa'da sadece tarımsal üretimin yetmediğini belirterek üretilen ürünlerin mamul hale getirilerek elde edilen kazancın daha da yükseltilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu manada isot üreticilerinin bir araya gelerek bir kooperatif kurmalarının önemli bir adım olduğunu belirten Vali Küçük ŞİKOP'un çalışmalarını dikkatle takip edeceğini belirtti.
Yaklaşık bir saat süren toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.