AA / "Peygamberler Şehri" olarak bilinen kentte, ramazan ayına hazırlık heyecanı yaşanıyor. Mübarek ayın özüne uygun şekilde geçirilmesi amacıyla başta Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları çeşitli çalışmalar yürüttü.
Büyükşehir Belediyesi ramazan etkinliklerinin büyük bölümünü, Mısır'da şehit edilenler anısına hizmete açtığı Rabia Meydanı'nda gerçekleştirecek. Meydana ''Ramazan Sokağı'' açacak olan belediye, vatandaşlara ramazana özgü içecek ve yiyecek ikram edecek.
İlahi grupları ise her akşam şehrin farklı bir meydanında sahne alacak.
Eyyübiye Müftülüğü ise kentin simgesi konumundaki Balıklıgöl Yerleşkesi civarını ''Ramazan Bahçesi''ne çevirecek. Burada her akşam Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunacak. Ayrıca alandaki birçok noktaya ayet ve hadislerden oluşan görsel materyal oluşturulacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yaptığı açıklamada, ramazanın, ruhuna uygun yaşanabilmesi için başlattıkları hazırlıkların tamamlandığını söyledi.
Ramazan ayının İslam coğrafyasında çok zor geçtiğini ifade eden Güvenç, son olarak Irak'ın Musul kentinde aralarında Şanlıurfalı şoförlerinde bulunduğu bir grup Türk'ün kaçırıldığını anımsattı.
Kentteki bazı noktalara iftar çadırı kurulacağını aktaran Güvenç, şöyle konuştu:
''Rabia Meydanı'na 'Ramazan Sokağı' kurduk. Her akşam değişik meydanda bir ilahi grubu ve sanatçılar halkımızla bütünleşecek. Ayrıca halkımızla iftar yapma geleneğini sürdüreceğiz. Ramazan paylaşmak, şefkat ve kardeşliktir. Bu ayda yetim, hasta ve düşkünlere özel ilgi göstereceğiz. Onları ziyaret edeceğiz, gıda paketleri hediye edeceğiz. Bu ramazanda hiç kimse 'köşemde yalnız kaldım' demesin. Bunu dedirtmemek için bütün ekibimizle çalışıyoruz.''
Şanlıurfa Müftü Vekili İbrahim Okullu ise ramazan ayının heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.
Kentteki ramazan etkinliklerinin çok farklı geçtiğini anlatan Okullu, "Çevre illerden gelen bazı vatandaşlarımız ramazan ayını şehrimizde geçiriyor" diye konuştu.
Balıklıgöl Yerleşkesi yakınına ''Ramazan Bahçesi'' kuracaklarını hatırlatan Okullu, ''Dergah Platosu'nda her akşam Kur'an-ı Kerim okunacak. Ayrıca dergahta da bir ramazan bahçesi oluşturuldu" ifadelerini kullandı.