Abdurahman Deniz UĞURLU / 3 kademeli olarak il ve ilçe yönetimlerini kapsayacak eğitim programında, 93 bin teşkilat mensubuna çeşitli alanlarda dersler verilecek. Eğitimlerin ana teması "Türkiye Yüzyılı" olacak. İlk eğitimler bugün Şanlıurfa'nın da aralarında bulunduğu 34 ilde gerçekleştirilecek.
AK Parti AR-GE ve Eğitim Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, eğitim programındaki hedefin; teşkilat mensuplarının özgüven ve aidiyet duygularını motive ederek ilerleyen sürece hazırlamak olduğunu belirterek, "Her ilimizde 3 kademe il ve ilçe yönetimlerimizi programa alıyoruz. Teşkilat Akademisi adını verdiğimiz eğitimleri, ülke genelinde daha önce 2 kez gerçekleştirdik. Bu 3. dönemi olacak. Eğitimler, alanında uzman ve kamuoyunun da çok iyi tanıdığı isimler tarafından verilecek. Eğitim içeriğine bağlı olarak, MYK/MKYK üyelerimiz, Bakanlarımız, Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz, uzman eğitimciler, akademisyenler ve gazeteciler 4 ana ders başlığında eğitim verecek. AK Parti; yeni yüzyıla, Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Eğitimlerimizin ana konsepti Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Türkiye Yüzyılı üzerine olacak. Tüm partimiz tam odak çalışıyor. Önümüzde çok önemli bir seçim var. Teşkilatlarımızın tüm hazırlığı buna yönelik" ifadelerini kullandı.
Tüm Türkiye'de 3 haftada yapılıp bitirilmesi planlanan programın Şanlıurfa ayağında ise bugün; AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Gazeteci-Yazar Kurtuluş Tayiz, AA Haber Akademisi Müdürü ve Yazar Cihangir İşbilir, AK Parti 23.dönem Bursa Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Tunçak katılıyor.