Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Ofis Yolu Caddesi'nde düzenlenen Ereğli ilçe mitinginde yaptığı konuşmada, 'Ben sizi bugün çok farklı görüyorum. Ama bugün bana bir şaka yaptığınızı da anlıyorum. Bu muhteşem kalabalığı görünce, demek ki Zonguldak'a gelmediler, belli. 'Akşam nasıl olsa gelecek' dediniz. Geldik mi? Birlikte miyiz? Beraber miyiz?' diye konuştu.

Yeni bir dönem noktasında olunduğunu belirten Erdoğan, 24 Haziran'dan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Bunu milletçe yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Benim sizden çok önemli bir isteğim var. Bir kardeşiniz, evladınız olarak birilerinin fitnesine, fesadına asla yüz vermeden, şu Rabiamız, bizim her şeyimiz. Öyle bir seslenin ki başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı şerifin son 10 günündeyiz. Buradan tüm Türkiye duysun, şu anda saat 11, hazırız değil mi?' ifadelerini kullandı.

Alanı dolduran kalabalıkla beraber 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' sloganı atan Erdoğan, 'Bunu biz gerçekleştireceğiz. Nasıl? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu milleti bölemeyecekler, bu vatanı parçalamayacaklar. Yeri geldiği zaman biz Gabar'a, Cudi'ye, Tendürek'e F-16'larla ineriz. Bunların inlerine girdik mi?' değerlendirmesinde bulundu.

'Bay Muharrem, ben sökmedim apoletleri, yargı söktü, yargı'

Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

'Her ne kadar CHP'nin adayı gidip bir tanesini cezaevinde ziyaret ediyor, demek ki Sayın Muharrem'in türbesi orası. Oradan ziyaret edip de ne alacaksın? Kim bu adam? Sokağa dökülün deyip de benim 53 Kürt kardeşimi öldürenlerin faili değil mi? Onu ziyaret ediyor. Normaldir. Çünkü bunlar Ankara'dan İstanbul'a kol kola gitmediler mi? Şimdi de çıkmış milletin karşısında oy istiyor. Bay Kemal de aynı, bay İnce de aynı. Şimdi ince ince bir şeyler yapmak istiyorlar. Benim şu anda Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele veren o kahraman komutanımıza kalkıp da edepsizce, ahlaksızca saldıran bu kişiyle bunlar ele ele verdi. Ve ne dedi; 'Apoletlerini sökeceğim'. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Benim milletim sana yol verecek mi? Sen bir defa bu ülkede, bu hukuk devletinde bu işlerin nasıl yapıldığının farkında bile değilsin. 'Sen apoletleri sökersin de ben sökemez miyim?' diyor. Bay Muharrem, ben sökmedim apoletleri, yargı söktü, yargı.'

'Şimdi sıra Kandil'de, sıra Sincar'da'

'İdam' sloganları üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Şu anda yargı devam ediyor. Bu yargı süreci içerisinde biz bir hukuk devleti mensubu olarak, yargı böyle bir konuda parlamentonun verdiği karar bu olursa, bana geldiğinde ben bunu onarım dedim. Çünkü biz, değerler silsilesi içinde kanı yerde bırakmayız.' karşılığını verdi.

Afrin'de 4 bin 500 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildiren Erdoğan, 'Kaçtılar mı? Şimdi sıra Kandil'de, sıra Sincar'da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz. Artık o CHP'nin Türkiye'si yok. Artık AK Parti'nin iş başında olduğu bir Türkiye var. Biz beşer planında kimsenin önünde eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik.' diye konuştu.

'Yargıda verilen karara bizim müdahale yetkimiz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir vatandaşın 'Mor Beyin mağduruyum' diyerek seslenmesi üzerine, 'Mor Beyin, ByLock, bunların hepsi yargı meselesi, kusura bakmayın. Yargıda verilen karara bizim müdahale yetkimiz yok. Eğer yargı böyle bir karar vermişse vermiş, vereceğimiz bir karar yok. Bunlar ByLock, Mor Beyin bütün bunlar bizim tasarrufumuz dışında, yargının elinde olan şeyler. Dolayısıyla yargının alanına ben giremem, yargının da benim alanıma girmesini istemem.' karşılığını verdi.

'Gemi inşa sanayiinde yeni bir adım atacağız'

Daha önce bir tersanenin açılışını yaptığını anımsatan Erdoğan, 'Bunları yeniden hareketlendirmemiz, güçlendirmemiz lazım ve onun için de gemi inşa sanayiinde yeni bir adımı atacağız. Bu yeni adımla beraber de inşallah çok daha iyi bir noktaya doğru bunu taşıyacağız.' diye konuştu.

Türkiye'ye 79 senede yapılan 6 bin 100 kilometre yola, 16 yıllık iktidarları döneminde yaklaşık 20 bin kilometre yol ilave ettiklerini anımsatan Erdoğan, 'Bunlar Bolu Dağı'nda bizden önce CHP'ler, şunlar, bunlar o tüneli bunlar patates deposu yapmayacaklar mıydı? Biz o tüneli açtık mı? Bitti. Biz buyuz. Biz yaparız, onlar yıkar. Şimdi Bay Muharrem 'Ben yıkarım' diyor. Siz zaten hiçbir zaman yapmadınız ki.' diye konuştu. AA