Haber Merkezi / Akçakale Belediyesinden yapılana açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile kırsalda yürüttüğü yol çalışmaları kapsamında Koruklu Kırsal Mahallesi'nde stabilize yol yapılıyor. Başkan Yalçınkaya da beraberinde Fen İşleri Müdürü İbrahim Guda ile çalışmaları yerinde incelemek için mahalleye gitti. Burada ilk olarak Muhtar Halil Bigiş ve mahalle sakinleri ile görüşen Başkan Yalçınkaya daha sonra çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya, 'Koruklu, Urfa-Akçakale güzergahında önemli bir yer. Burada köyün bütün hizmetlerini gördük. Şuanda da köy içi stabilize çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz ile beraber inşallah bu kalan bütün köyler arası ve köy içi yolları bitirip burayı batıdaki ilçeler seviyesine getireceğiz' dedi.
Millet Bahçesi ile ilgili çalışmaları da değinen Başkan Yalçınkaya 'Koruklu ile ilgili çok güzel bir çalışmamız var. Burası Urfa'nın geçmiş hayatında, karşıdaki özellikle mesire alanı 35 dönüm çok önemli bir yer. Bunun üzerinde millet bahçesi olması için çalışıyoruz. Çalışmalarımızın da sonuna geldik. İnşallah burayı ayağa kaldırıp millet bahçesinin içerisinde düğün salonu, spor alanları, kültür merkezleri bunların hepsini buraya kazandıracağız. Bu köy, Akçakale'nin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu gayretle çalışıyoruz. İnanıyorum ki; seçime kadar bütün bu çalışmaları bütün alt ve üst yapıları ile ortaya koyacağız. Burası gerçekten bir çekim merkezi olacak. Çevresindeki bütün köylere de hizmet edecek' ifadelerini kullandı.
Tüm kırsal mahallelerdeki yol sorununu çözüme kavuşturacaklarına dikkat çeken Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu.
'Biz geri kalan köylerimiz ile ilgili çalışmalara da aralıksız devam ediyoruz. Herkes rahat olsun, bütün köyleri bitireceğiz. Hedefimiz o. Akçakale'de şehir merkezindeki çalışmalar bir destandır. İnşallah köyleri de bu yönde düzenlemeye çalışıyoruz. Herkes bu noktada bize destek vermeye ve dua etmeye devam etsin. Herkese teşekkür ediyoruz. '
Muhtar Bigiş ise 'Sayın Mehmet Yalçınkaya'nın yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz. Hizmetlerin hemen hemen sonuna geldik' diye konuştu.
Başkan Yalçınkaya, mahalledeki okulu da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Okul Müdürü ve öğretmenlerle görüşüp talep ve önerileri dinleyen Başkan Yalçınkaya, öğrencilere de kitap dağıttı.