Haber Merkezi / Türkiye Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevini sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı ve Bursa'da dünyanın çeşitli ülkelerinden üst düzey yetkililer, meclis üyeleri, belediye başkanları ve temsilcilerinin yer alacağı '2018 Dünya Konferansı'na katılacak.
7-8-9 eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda bilgi ve deneyim paylaşımı yapılacakken, birliğin Türkiye ve dünya genelindeki çalışmaları değerlendirilecek. Toplantının ana teması 'Küreselleşmenin Geleneksel Yaşam Kültürleri Üzerindeki Etkileri' olarak belirlenirken buluşma bugün saat 09.30'da Başkan Nihat Çiftçi'nin açılış konuşmasıyla başlayacak.
Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 16. buluşmasının yapılacağını belirten Başkan Çiftçi, 'Birliğimiz her geçen gün daha da güzel çalışmalar gerçekleştirerek kendi öz değerlerinin tanıtımına ve korunmasına yönelik uygulamalarını sürdürüyor. Bu anlamda Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 16. buluşmasının Türkiye'de yapılması da son derece önemlidir. Burada yapılacak konferans sonucu yön haritası çıkartılacak ve bu doğrultuda çalışmalar yapılacak' dedi.