Haber Merkezi / Yarışmalar Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde Şiir Okuma-Tiyatro-Türk Müziği ve Bilgi olmak üzere 4 başlıkta düzenleniyor.
Türkiye'nin 81 ilindeki Gençlik Merkezlerine üye olan gençlerin yeteneklerini sergilemesi noktasın büyük önem arz eden yarışmalardan Kim Bilir Bilgi yarışması ve Sahne Sırası Sende Türk sanat müziği il Birinciliği yarışması sona ererken Şiir okuma ve Tiyatro yarışması yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor.

'KİM BİLİR' BİLGİ YARIŞMASI SONA ERDİ
Kültür ve Sanat Şöleni Şanlıurfa'da yaklaşık 300 öğrencinin katıldığı 'Kim Bilir' bilgi yarışmasıyla başladı. Bilgi yarışmasının il birincileri ileriki günlerde bölge finalinde Şanlıurfa'yı Mardin ilinde temsil edecek.

'SAHNE SIRASI SENDE' TÜRK MÜZİĞİ YARIŞMASI SONA ERDİ
Gençler arası Türk Müziği 'Sahne Sırası Sende' yarışmasında ise gençler hem eğlendi hem de sesleriyle kıyasıya mücadele etti. Yaklaşık 150 gencin katıldığı yarışmada alkışlar hiç susmadı.
Geleneksel sanatımızın gençler arasında yayılması ile gençlerin sanata ve temel değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenen Kültür Sanat Yarışmalarının İl Birinciliği safhası tiyatro ve şiir okuma yarışmalarıyla devam ediyor.
10 Mart'a kadar devam edecek olan İl Yarışmalarından sonra 20 Mart-3 Mayıs Grup Finalleri ve 12-15 Mayıs tarihlerinde Türkiye Finalleri gerçekleştirilecek. Yarışmalarda Türkiye Birinciliği kazanan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek. Türkiye derecesinde iki ve üçüncü olanlara ise Gençlik ve Spor Bakanlığı alanlarıyla ilgili ödüller verecek.