Haber Merkezi /Büyükfırat, yapılan ve yapılacak eleştirileri bir kenara bırakıp takıma sahip çıkılması gerektiğini ifade ederken, "Şimdi eleştiri değil, takımın menfaatleri için Şanlı kentimize sahip çıkma günüdür. Mutlaka eleştiriler olacaktır. Ama şuan o dönemde değiliz. Amacımız bu takımı alt sıralardan kurtararak rahat bir nefes almasını sağlamaktır. Gün kenetlenme ve takıma sahip çıkma günüdür. Tüm Urfalıları bu konuda desteğe çağırıyoruz. Yönetimiyle, futbolcusuyla taraftarıyla bürokratıyla kısacası tüm Urfa halkını takımlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. İçinde bulunduğumuz durum itibari ile takımımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler Urfalıların bu konudaki bilincinide biliyoruz. İnşallah el birliği ile bu işin üstesinden geleceğiz. Takımımızın bu zor günleri atlatmasını hep berabere sağlayacağız. Hep söylenen bir cümledir ama gerçekten başka Urfa ve başka Urfaspor yok. Urfaspor hepimizin duygusal baktığı bir zaafımızdır. Hepimiz Urfaspor için her türlü fedekarlığı yapmaya hazırız. Urfaspor her Urfalının ailesi gibi gördüğü bir markadır. Tekrar etmek gerekirse gün Urfaspor'a sahip çıkma günüdür" dedi.
Şanlı takım bu ligde kalacak
Basın sözcüsü Büyükfırat, Şanlıurfaspor'un ligde kalacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğinin altını çizerken, "Aslında küme düşme cümlesini kurmak bile istemiyoruz. Ama görünende bir gerçek var küme düşme hattına yakın takımlardan biriyiz. Urfaspor çok güçlü bir marka ve bu marka takım ligden düşmeyecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Bazı sorunların yaşandığı mutlaka doğrudur. Bu sorunlar her takımda var olan sorunlardır. Bunları aşacak güce sahibiz. Bizler yönetim kurulu olarak kenetlendik. Sayın bakanımız sayın valimizin desteği ile kenetlendik. Tüm Urfalılarında kenetlendiği biliyoruz. Alt sıralarda olmamıza rağmen taraftarlarımızın maçlarımızı doldurması bunun bir göstergesidir. Taraftarlarımızı ligin sonuna kadar takımın yanında görmek istiyoruz. Her maçımızda takımlarına destek veren cefakar taraftarımıza da yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah onları mahcup etmeyeceğiz" diye konuştu.
Basında yapıcı eleştiri bekliyoruz
Büyükfırat, Şanlıurfa basınının da bu dönemde zor bir görev üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi ve Basınında Şanlıurfaspor'un bu kader maçları öncesinde yapıcı eleştiriler ile takıma destek olmasını istedi.
Kendisininde yıllardır Şanlıurfa medya mensupları ile iç içe olduğunu belirten Büyükfırat, Bizler ne kadar Urfasporluysak basınımızda o kadar Urfasporludur. Kendilerinden de ricamız bu zor dönemde kırıcı ve yıpratıcı eleştiriler yerine daha yapıcı eksiklerimizi gösteren yayın yapılması bizim en büyük arzumuzdur. Muhakkak basınımızın işine karışmak bizim haddimiz değil. Herkes işini yapmbelirtti.ak mecburiyetindedir. Şanlıurfaspor'a en büyük desteği veren kişilerin başında basınımız geliyor. Buradaki amacımız herkesin el birliği ile takıma sahip çıkmasıdır. Kesinlikle ayrım yapmıyoruz. Herkes bir bütün olarak görüyoruz ve bu bütünlüğü sağlamak istiyoruz" dedi.
Şanlıurfaspor Pazar günü
Denizli'ye gidecek
Şanlıurfaspor basın sözcüsü Mehmet Büyükfırat, takımın Pazar günü Denizli'ye giderek orada çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Takımda cezalı olan Hasan Batuhan Artarslan haricinde eksik bulunmadığını belirten Büyükfırat, çok hafif sakatlıkları bulunan Ndongala'nında takımla birlikte antrenmanlara çıktığını belirtti.
Referandum seçimlerinden dolayı bu hafta maçların oynanmayacağını ve maçların hafta arasına alındığını anımsatan Büyükfırat Şanlıurfaspor-Denizlispor karşılaşmasının da 19 Nisan Çarşamba günü saat 16:00'da oynanacağını söyledi.