Ayser POLAT / Rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra gençlere ve kadınlara yönelik sosyal projelere ağırlık veren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Yenice mahallesinde yapımı tamamlanan ve açılışa hazır hale getirilen Kadın Deztek Merkezini ziyaret edip, incelemelerde bulundu.

MERKEZDE 7 DERSLİK BULUNUYOR
Beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarı Hamza Göktaş ile birlikte merkeze giden Başkan Mehmet Kuş, teknik personelden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Toplam 7 derslikten oluşan merkezde incelemelerde bulunan Başkan Mehmet Kuş, 'İlçemize kazandırdığımız bu yeni merkezde; biçki nakış, el sanatları, kuaförlük, Kur'an-ı Kerim, okuma yazma kursları ile halk sağlığı eğitimleri ve psikolojik rehberlik danışmanlık hizmetleri verilecek. İlçemizde Kadın Destek Merkezlerinin sayılarını hızla artırmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

ÇOCUKLU ANNELER İÇİN KREŞ HİZMETİ
Merkeze gelen kadınların eğitim alarak aile bütçelerine katkı sağlayacağını ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, 'Hanım kardeşlerimizin bizlerden kadın destek merkezi talepleri vardı. Biz de bir bir o talepleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Eyyübiyeli annelerin çocuklarıyla gelebilmeleri için merkezimizde kreş hizmeti de veriliyor. İlçemizdeki kadınlar için ne yapsak azdır. Yenice mahallemizde açılışa hazır hale getirilen merkezimiz şimdiden hayırlı olsun' diyerek sözlerini tamamladı.