Haber Merkezi / Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Akçakale belediyesi olarak Corona Virüs ile mücadele konusunda tüm tedbirlerimizi aldık, almaya da devam ediyoruz' dedi.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'
Corona Virüs ile mücadele konusunda en ufak bir detayı atlamadıklarının altını çizen Başkan Yalçınkaya, 'Akçakale Belediyesi olarak çalışmalarımızı sıkı şekilde yürütüyoruz. Başta halkın yoğun olarak kullandığı toplu ulaşım araçları olmak üzere, ilçe genelinde ki kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfekte ile ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Akçakale Belediyesi hizmet binamızda da bu kapsamda çalışmalar yaptık. Öncelikle belirli bir süre binamıza ziyaretçi kabul edilmeyecek. Hijyen kurallarını maksimum seviyeye çıkardık. Tüm binalarımıza el dezenfektanları yerleştirdik. Yine sokaklarımızı çevreye zarar vermeyecek şekilde yıkıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz mümkün olduğunca evlerinde kalmalarıdır' dedi

'60 YAŞ ÜSTÜ DAHA DİKKATLİ OLMALI'
Dünya genelinde etkili olan salgının özellikle 60 yaş üstü vatandaşlarda etkili olduğunun gözlendiğini ifade eden Yalçınkaya, 'Bizim için bütün vatandaşlarımız önemli. Ancak gelinen noktada özellikle 60 yaş ve üstü vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor. Bunun için sokağa çıkmamaları ve evlerinde kalmaları oldukça önemli. Lütfen uyarıları dikkate alalım. Bu sürecin sonunda güzel günler bizi bekliyor olacak' şeklinde konuştu.
Tüm kamu kurum binaları, belediye tesisleri, Askeri alanlar, bankalar, pazar yerleri, okullar, cezaevi, camiler, taziye evleri, yurtlar, halk otobüsleri ile kamuya açık tüm alanlarda yürütülen dezenfeksiyon çalışmalarına ek olarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü gece saatlerinde ilçedeki tüm cadde ve sokaklar ile kaldırımlarda dezenfeksiyon ve yıkama gündüz saatlerinde ise ana caddeler ve ara sokaklar sulama araçlarıyla dezenfekte yapılıyor.