İshak POLAT/ Son yıllarda yapılan okullar ile önemli ölçüde derslik sayısına kavuşan Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan ve Şanlıurfa için devrim niteliği taşıyan Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında hizmete açılacak. Son 15 yılda yapılan okullar ile birlikte ortalama da 20 bin derslik sayısına ulaşan Şanlıurfa'da başta Fen Liseleri olmak üzere nitelikli okulların taşınacağı kampüste inşaat işleri tamamlanırken yapılacak geçici kabulün ardından önümüzdeki günlerde ise okulların taşınma işlemi gerçekleştirilecek.


Önümüzdeki günlerde okulların taşıma işlemi gerçekleşecek
Karaköprü'de bulunan Şanlıurfa Fen Lisesi, Eyyübiye'de bulunan TOBB Fen Lisesi, ÇEAŞ Anadolu Lisesi gibi nitelikli okulların taşınacağı Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsü ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye kampüs inşaatının bittiği, geçici kabulü gerçekleştirileceği bildirilirken doğalgaz abonesi, çeşitli çevre düzenlemeleri gibi işlemlerinin de hızla tamamlanacağı vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Nitelikli okulların da önümüzdeki haftadan itibaren yeni kampüse taşınacağını belirterek bu işlemin okullar açılmadan gerçekleştirileceğini dile getirdi.


Yollar önümüzdeki hafta asfaltlanacak
Yapımı tamamlanan ve 2018-2019 yılında binlerce öğrenciye ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsü'nün yapımı devam eden bağlantı yolları ile ilgili olarak evvelki gün düzenlenen basın toplantısında bilgisine başvurduğumuz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise GAP Vadisi içerisinde SUKAY civarında bulunan yolların büyük ölçüde açıldığını belirterek ; ' Önümüzdeki hafta Şanlıurfa Nitelikli Okullar Kampüsünün bulunduğu bölgedeki açılan ve alt yapısı tamamlanan yollarımızı asfaltlayacağız. İnşallah o yollarımızın asfaltlanması ile birlikte çocuklarımız çok rahat bir şekilde okullarına gidip gelebilecekler' dedi