Haber Merkezi / Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98.yıl dönümü etkinlikleri sürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında önceki gün GAPTEM'de'Osmanlı Urfa'sı Söyleşisi' adlı program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Talha Uğurluelile Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Şanlıurfa tarihinin bilinmeyen yönlerini tarih meraklılarına aktardı.
Programda katılımcıları selamlayarak bu kutsal topraklar uğruna şehit düşen ecdadı rahmet ve minnetle andıklarını bir kez daha dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişe sahip ve günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış durumda. Osmanlı döneminde de önemli bir yere sahip Şanlıurfa'nın geleceğe doğru bir şekilde taşınması noktasında bilimsel çalışmalar yaptık. Prof. Dr. Abdullah Ekinci hocamız tüm birikimi ve ekibi ile güzel eserler ortaya çıkardı. Şanlıurfa'yı sınırlar ötesine ancak eserler ile tanıtabilirsiniz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz, Kent Konseyimiz ile birlikte Şanlıurfa'yı her alanda çalışıyor ve dünya ya tanıtıyor' dedi


PROF. DR. EKİNCİ: URFA TARİHİNDE HER GÜN YENİ BİR BULGUYA DAHA RASTLIYORUZ
Ardından kürsüye gelerek tarih alanındaki duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci, 'Urfa, öylesine bir tarih birikimine sahip ki; yıllardır araştırma yapmamıza rağmen her geçen gün yeni bir bilgi ile daha karşılaşıyoruz. İşte böylesine bir şehirde yaşamak bizleri heyecanlandırdığı kadar mutlu da ediyor. Tüm bu bakış açısıyla baktığımız zaman böylesine buluşmalar bilimsel olarak çok önem arz ediyor' diye konuştu.
Prof. Dr. Ekinci'nin ardından sunumunu gerçekleştiren Araştırmacı Talha Uğurluel de, Şanlıurfa'nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.