Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 'Kadir Gecesi' dolayısıyla yayımladığı mesajda 'Koronavirüs salgını sebebiyle buruk yaşadığımız mübarek Ramazan-ı Şerifin sonlarına yaklaşırken Kadir Gecesine kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her ne kadar Pandemi nedeniyle bu Ramazan ayını biraz buruk eda etmiş olsak da bizler, yardımlaşma, paylaşma ayı olarak gördüğümüz 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerifi olmayanla paylaşarak, yardıma ihtiyacı olanlarla yardımlaşarak geçirmeye gayret gösterdik.

Dünya, koronavirüs salgını ile büyük bir mücadele içerisinde. Allah'ın yardımı ve lütfu, devletimizin aldığı tedbirler ile salgından en az zarar gören ülkelerin başında ülkemiz geliyor. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere pandemi ile mücadelede canla başla çalışan tüm görevlileri bu gece edeceğimiz dualarda unutmayalım.

İçinde bulunduğumuz tam kapanma süreci gereği sosyal hayatta eskisi kadar özgür değiliz. Bu mübarek geceden hemen sonra bayram hazırlıkları başlayacak. Ramazan Bayramını da evlerimizde ailelerimizle birlikte karşılayacağız. Bu süreçte anne ve babalarımızı, sevdiklerimizi teknolojiden de faydalanarak görüntülü konuşma ile mutlu edebiliriz. Salgında yeni bir dalgalanmaya fırsat vermemek için alınan kararlara harfiyen uymamız gerektiğini kıymetli hemşerilerimden bir kez daha istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor; bu gecede edilecek duaların mazlum milletlerin kurtuluşuna; tüm dünyada sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.